BOKS

BİR ALTIN MADALYA DA HATİCE AKBAŞ'TAN

20 Mayıs 2022 Cuma 18:39

Fenerbahçeli milli boksör Hatice Akbaş, Ayşe Çağırır ve Buse Naz Çakıroğlu’nun ardından Dünya Şampiyonu olan üçüncü Fenerbahçeli milli boksör oldu.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası 54 kilo finalinde Rumen rakibi Lacramioara Perijoc'u mağlup eden sporcumuz Hatice Akbaş, altın madalyanın sahibi oldu.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 11. ve son gününde Hatice Akbaş, 54 kiloda final maçına çıktı.
 
İlk turu maç yapmadan geçen, ikinci turda Alman Zeina Nassar'ı, üçüncü turda Ermeni Ekaterina Sycheva'yı, çeyrek finalde Bulgar Stanimira Petrova'yı, yarı finalde de Taylandlı Tintabthai'yi eleyen milli boksör, finalde Romanya'dan Lacramioara Perijoc ile karşılaştı.
 
Tribünlerin büyük desteğiyle maça iyi başlayan Hatice, ilk raundu 4-1 aldı. İkinci raundu 3-2 kaybeden milli boksör, son raunda genel skorda üstün girdi. Son 3 dakikalık bölümü de 3-2 alan ay-yıldızlı boksör, maçı 3-2 kazanarak altın madalyaya uzandı.

Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz İlker Dinçay, Amatör Şubeler Koordinatörümüz Fikret Çetinkaya, Boks Şube Sorumlumuz Selahattin Atasever, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç  de final maçlarını yerinde takip etti.

Basın Fotoğrafları