BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding, ING KBSL final serisinde ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi'ne konuk oluyor

21 Nisan 2023 Cuma 11:56

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu play-off final serisi heyecanı başlıyor.
 
Avrupa Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding ilk maçta EuroLeague finalisti Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi'ne konuk olacak. Servet Tazegül Spor Salonu'nun ev sahipliği yapacağı mücadele bugün saat 19.00'da başlayacak ve Sports TV'den canlı yayınlanacak.

Normal sezonu 2. sırada tamamlayan Fenerbahçe Alagöz Holding, çeyrek finalde Beşiktaş'ı, yarı finalde de Galatasaray Çağdaş Faktoring'i 2-0'lık serilerle geçti. Normal sezonu ilk sırada bitiren Çukurova Basketbol Kulübü Mersin Yenişehir Belediyesi ise çeyrek finalde Çankaya Üniversitesi'ni, yarı finalde ise Botaş'ı 2-0'lık serilerle eledi.

Kadın Basketbol Takımımız bu sezon ligde rakibini evinde 71-63 mağlup ederken, deplasmandaki mücadeleyi 77-68 kaybetti. Mersin ekibiyle oynadığı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçından 84-78 mağlup ayrılan sarı lacivertliler EuroLeague finalinde ise rakibini 99-60 yenerek Avrupa şampiyonu oldu.

Final serisinde 2. maç 23 Nisan Pazar günü yine Mersin'de, üçüncü karşılaşma ise 25 Nisan Salı günü Metro Enerji Salonu'nda oynanacak.