BASKETBOL

Fenerbahçe Alagöz Holding 105-44 Çankaya Üniversitesi

22 Mart 2023 Çarşamba 15:28

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi Nilay Aydoğan Sezonu 22. hafta erteleme maçında Çankaya Üniversitesi'ni konuk etti. Metro Enerji Salonu'nun ev sahipliği yaptığı mücadeleyi 105-44’lük skorla kazanan Fenerbahçemiz, ligdeki galibiyet serisini 9 maça çıkardı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız mücadeleye; Alina Iagupova, Kayla McBride, Vandersloot, Gizem Başaran Turan ve Kiah Stokes beşiyle başladı.

Beş farklı oyuncudan skor bularak maça başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, ilk üç dakikalık bölümü 11-0’la geçti. Maçtaki ilk sayılarını Gülse Uğur ve White’la bulan konuk ekip, çeyrekte son beş dakikaya 17-5’lik skorla girdi. Kenardan gelen Alperi Onar ve Merve Aydın’la dış atışlarda bir ritim bulan Takımımız 12 sayılık bir fark yakaladı. (20-8) İlk çeyrekteki son topu Merve Aydın’la kullanan Ekibimiz, 28-9 gibi farklı bir skorla çeyreği önde tamamladı.

Alperi Onar ve Merve Aydın’ın basketleriyle ikinci çeyreğe de hızlı başlayan Fenerbahçemizde Selin Rachel Gül ve İdil Saçalır gibi genç oyuncularımızın da skor katkısıyla skor 46-13’e geldi. Savunmadaki gayretiyle rakibine geçit vermeyen Takımımız, hücumda etkili kullandığı Elif İstanbulluoğlu ve Manolya Kurtulmuş’la da soyunma odasına 62-16’lık üstünlükle girdi.

Gizem Tüzün ve Vardersloot’un karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte skorerleriyle ilk beş dakikayı farklı (74-20) geçen Kadın Basketbol Takımımız, rakibin top kayıplarını da iyi değerlendirdi ve final periyotuna 88-24 önde girdi. Forma giyen tüm oyuncularımızın skor katkısı verdiği maçın kazananı da 105-44’le Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız oldu.

Skor dağılımımız: Manolya 16, Alperi 15, Merve 13, İdil 13, McBride 9, Elif 9, Vandersloot 8, Stokes 8, Gizem 6, Selin 3, Iagupova 3, Ayşe 2. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları