BASKETBOL

Basketbolcularımız şampiyonluk kupasıyla Başkanımızı ziyaret etti

23 Mayıs 2022 Pazartesi 15:26

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde 2021-2022 sezonunu şampiyonlukla tamamlayan Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın oyuncuları ve teknik heyeti, şampiyonluk kupasıyla birlikte Başkanımız Ali Y. Koç’u ziyaret etti.
 
Kulüp binasındaki ziyarette Kadın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş da hazır bulundu.
 
Bu kupayı üst üste 4., toplamda ise 16.  kez müzemize getirme başarısı gösteren basketbolcularımız kupa ile birlikte şampiyonluğu temsilen çerçeveletilmiş şampiyonluk madalyasını da Başkanımıza takdim etti. Başkanımız Ali Y. Koç ise teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Başkanımız Ali Y. Koç: Kadın Basketbol Fenerbahçe Müzesine en büyük katkıda bulunan şubelerin başında geliyor
 
Başkanımız Ali Y. Koç yaptığı açıklamada, “4’ü üst üste olmak üzere 16. kupayı kazanmak… Kadın Basketbol Fenerbahçe Müzesine en büyük katkıda bulunan şubelerin başında geliyor. Bu bir başarıdır.  Ligin açık ara en kuvveti takımı olduklarını da final maçında gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Yeni hocamıza ‘hayırlı olsun’ demek istiyorum. Kendisiyle tanıştım, dertleştim. İlk tanışmamızda çok etkilendim. İnşallah kurduğu hayaller gerçekleşir. Gerçekleştiği takdirde önümüzün çok daha açık olduğunu düşünüyorum. Victor Lapena’ya da teşekkür etmek istiyorum. Bize hizmet etti, onunla da kupalar kazandık. Ayrılışımız beklenenden erken oldu. Şok etkisi yapacak bir karar almamız gerekiyordu, bunu da yaptık. Bunun ligde sonucunu aldığımızı düşünüyorum. Bu takımı lig ya da Türkiye Kupası için kurmadık. Bu takım Avrupa’nın en iyi takımlarından biri. Şans, kader, kısmet… Kendi sahamızda bizden çok daha zayıf olduğunu düşündüğümüz rakibe karşı binlerce taraftarımızın önünde olmadı. Olmayınca olmuyor. Bu demek değildir ki koyduğumuz hedeflerden uzaklaşacağız, demotive olacağız. Çalışmaya devam ederek bu kulübün hak ettiği yeni takım, yeni sezon, yeni hocayla beraber elde ederiz diye ümit ediyorum. Buruk bir sevinç. Hedeflerimizin hepsini başaramadık ama abone olduğumuz lig şampiyonluğunu kazandı kızlarımız. Müzemize her sene olduğu gibi 1 veya birden fazla katkı yapıyorlar. Bu sene de kupayla katkıda bulundular.
 
Safiport’a da teşekkür etmek istiyorum. Geçen sene Öznur Kablo’ydu bu sene Safiport girdi. Onlar daha da bir yükü üzerimizden aldılar. Sadece burada değil başka yerde de sponsorlukları var. Çok istiyorlardı Avrupa Kupasını. İnşallah hep beraber omuz omuza önümüzdeki sezon bu hedefe kilitleneceğiz. Çalışmaya ve hedeflere odaklanmaya devam. İnşallah kupaların da devamı olur.” dedi.
 
Yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş: İnşallah önümüzdeki sezon yeni kadromuzla arzuladığımız hedefe ulaşacağız
 
Yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş ise, “Yeni hocamız Marina Maljkovic’în liderliğinde Türkiye Ligi’ni finalde 3-0 gibi net bir skorla kazandık. İnşallah önümüzdeki sezon yeni kadromuzla arzuladığımız hedefe ulaşacağız, bu yolda da elimizden gelenin en iyisini yapacağız.” diye konuştu.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları