BASKETBOL

Potanın Kraliçelerinin EuroLeague’deki rakipleri belli oldu

23 Temmuz 2019 Salı 18:45

Geçtiğimiz sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonlukları ile noktalayan Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımız, yeni sezonda da ülkemizi Kadınlar EuroLeague'de temsil edecek.

2019-2020 sezonu öncesinde Başantrenörlüğe İspanyol Victor Lapena'nın getirildiği Kadın Basketbol Takımımız, dış transferde kadrosunu Anna Cruz, Alina Agapova, Elizabeth Williams, Olcay Çakır Turgut ve Sevgi Uzun'la güçlendirdi.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızın, EuroLeague grup aşamasındaki rakipleri de belli oldu.

Potanın Kraliçeleri bu sezon Avrupa arenasındaki macerasına B grubundan başlayacak. Takımımızın grubunda Rusya'dan Dinamo Kursk, Macaristan'dan Sopron Basket, İtalya'dan Famila Schio, İspanya'dan Spar Citylift Girona, Fransa'dan Asvel yer alıyor. Bu takımlarında yanı sıra gruba Botaş-Arka Gdynia ve BLMA-Olympiakos eşleşmelerinin galipleri de dahil olacak.

A Grubu'nda ise UMMC Ekaterinburg (Rusya), ZVVZ USK Prague (Çekya), Tango Bourges Basket (Fransa), Mithra Castors Braine (Belçika), Çukurova Basketbol (Türkiye), Nadezhda (Rusya), TTT Riga (Letonya),  yer aldı. Umana Reyer Venezia (İtalya)-Aluinvent DVTK Miskolc (Macaristan) eşleşmesinin galibi de bu grupta mücadele edecek.

14 hafta sürecek grup aşamasında gruplarını ilk dört sırada tamamlayacak takımlar, play-off turuna yükselecek.

Play-off turunda iki galibiyete ulaşacak takımlarsa adını şampiyonun belli olacağı final-four'a yazdıracak.