BASKETBOL

Genel Menajerimiz Derya Yannier: Final-Four’dan daha fazlasını istiyoruz

22 Mayıs 2025 Perşembe 19:16

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Genel Menajeri Derya Yannier, THY EuroLeague Final Four 2025 organizasyonu öncesi Fenerbahçe Televizyonu’na önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe basketbol kültürü ve hedefler hakkında sözlerine başlayan Genel Menajerimiz Derya Yannier, “Final-Four özel bir organizasyon. Burada olduğumuz için bunun kıymetini bilmemiz ve mutlu olmamız lazım. Bu takım son 10 senede 7 defa Final-Four yaptı, gerçekten dile kolay. Biz, bazı şeyleri olduğundan daha normal görebiliyoruz. Bu kulüp ve kültür adına çok değerli. Yakın döneme geldiğimiz zaman ise yine arka arkaya iki sene Final-Four yaptık. Tüm ekibin, taraftarların ve camianın bununla gurur duyması gerekiyor. Avrupa’nın en büyük basketbol kulüpleri sezon başında burada olmak için yatırım yapıyorlar ve günün sonunda sadece dört takım olabiliyor. Dolayısıyla bu anlamda çok mutluyuz ama biz bu sene bundan daha fazlasını istiyoruz. Sezonun ilk toplantısında da hedeflerimizi koyarken ana hedef burasıydı ama herkesin aklının bir ucunda da daha fazlası vardı." dedi.

Sezon geneli hakkında Yannier, “EuroLeague Play-Off’ları hiçbir zaman kolay olmuyor, çok zorlu rakipler var. Paris de bu sezon kimsenin beklemediği şekilde iyi bir sezon geçirdi. Biz her maçın zorlu olacağının farkındaydık ve öyle de oldu. Serinin ikinci maçında farklı kazandık ama bir ve üçüncü maçlar da gitti geldi oyun. Yanlış hatırlamıyorsam ligde herkesi yendiler ama bizim şansımız da yaver gitti. Play-Off’ları 3-0 geçmek çok büyük bir başarı tabii ki ama bu demek değil ki o seriyi çok kolay geçtik. Onun dışında sezon genelinde çok iniş-çıkış oldu. Özellikle ilk aylarda oyuncuların gelişleri, gidişleri ve sakatlıkları oldu. Aynı pozisyon sakatlıkları olmasından dolayı çok fazla hareket yapmak zorunda kaldık ve takım kimyasının yerine oturması da ocak ayını buldu. Soyunma odasının yeniden iyi bir sinerjiyi yakalaması, takımın iyi basketbol oynaması vakit aldı. Buraya en iyi halimizle geldik diyebilirim ama organizasyon tek maç. Seri oynuyor olsaydık daha fazla detay konuşabilirdik. Psikolojilerin, mental dayanıklılığın önemli olacağı, her topun mücadele etmenin ve momentumun belirleyeceği olacağı bir turnuva oynayacağız. Umarım yarın bütün şartlar bizim lehimize olur ve Cumartesi günü de finali konuşuruz.” şeklinde konuştu.

Jilson Bango ve Errick McCollum transferlerine değinen Genel Menajerimiz, “Jilson’u yatırım olarak aldık ve başka bir yere kiralamadık. Kendi gelişimi için bu sezonu bizimle geçirmesini uygun gördük. Bu sene bazında güvenlik gibiydi bizim için ama gelecek sezondan itibaren yaptığımız yatırımın karşılığını alacağımızı düşünüyorum. İyi bir oyuncu. Biraz tecrübelenmesi ve pozisyon bilgisini geliştirmesi gerekiyor. Dediğim gibi çok potansiyelli ve şu an en iyi koçlarla çalışıyor. Koçlarımız da onun gelişimine çok emek harcıyorlar. Errick ise bildiğiniz gibi bambaşka bir profil. Kendisini ispat etmiş bir oyuncu. Olağan durumda hem soyunma odasındaki açığı hem de takım kimyasındaki eksiklikleri kapatabileceğini düşündüğümüz bir oyuncu. Basketbol açısından da hiçbir alışma sürecini geçirmeyeceğinin, direkt bize katkı verebileceğinden emin olduğumuz bir oyuncuydu ve öyle de oldu. Yarın oynayacağımız maçta en iyi oyuncularımızdan biri olacak.” ifadelerini kullandı.

Panathinaikos eşleşmesi hakkında ise, “Panathinaikos ile geçen sene de yarı final oynamıştık ve istediğimiz gibi geçmemişti. Tek maçlık momentum ve psikolojiyi karşılayamamıştık. Tek dileğim yarın bütün sezon hak ettiğimiz, üzerine inşa ettiğimiz oyunu sahaya yansıtabilmek. Normal Fenerbahçe basketbolunu ve birlikteliğini gösterebilirsek daha iyi takım olduğumuza ve kazanan taraf olacağımıza inanıyorum. Önemli olan bunları sahaya yansıtabilmek. Belirleyici faktör bence bu olacak. Panathinaikos tabii ki iyi bir ekip, geçen sezonun şampiyonu. Çok iyi ve kaliteli oyuncuları var. Kazanmak için her şeyi yapacaklardır ama biz daha fazlasını yapacak potansiyelimiz olduğuna inanıyorum.” dedi.

Son olarak Final-Four’un Abu Dabi’de düzenlemesi konusunda Derya Yannier, “Organizasyonun basketbol anlamında çok büyük bir değişikliği yok. Otel çok geniş bir alana yayılmış. Önceki Final-Four’larda insanlarla daha fazla denk gelebiliyordunuz burada o yok. Deplasman maçı hissiyatını hissedebiliyorsunuz. Dışarısı sıcaktan durulacak gibi değil, herkes iç alanlarda zaten. Önceki Final-Four’larda sokakta yürüyen taraftarları görebiliyordunuz, yürüyüşler yapabiliyordunuz fakat burada onlar pek mümkün değil. Dediğim gibi farklı ama biz bunu doğru yönetmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sadece basketbola odaklanmış durumdayız. Umarım yarın bütün sene yaptığımız işlere, inşa ettiğimiz sarı mirasa saygı duyarak en iyi oyumuzu sahaya yansıtırız.” açıklamalarını yaptı.