BASKETBOL

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, yarı final serisinde 1-0 öne geçti

03 Haziran 2023 Cumartesi 19:56

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu Play-off yarı final ilk maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Oyun üstünlüğünü skora yansıtan Takımımız, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan mücadeleden 108-66 galip ayrıldı ve böylece seride 1-0 öne geçti.

Üç galibiyet alan tarafın finale yükseleceği seride ikinci karşılaşma 5 Haziran Pazartesi günü 20.00’da Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanacak. Üçüncü mücadeleye ise 7 Haziran Çarşamba günü 20.00’da Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Gerekmesi halinde oynanacak dört ve beşinci maçların programı ise Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanacak.

Müsabakayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Mustafa Kemal Danabaş, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç da takip etti.

Takımımız mücadeleye; Johnathan Motley, Scottie Wilbekin, Nigel Hayes-Davis, Dyshawn Pierre ve Nick Calathes beşiyle başladı.

Hava atışıyla birlikte ilk hücum Anadolu Efes’in oldu ve konuk ekip bu hücumdan Elijah Bryant’ın isabetiyle döndü. (0-2) Devamında bir kez daha Bryant’la skor bulan Anadolu Efes 5-0’ı buldu. Maçtaki ilk isabetimizse Dyshawn Pierre’den geldi. (3-5) Zizic ve Will Clyburn’le farkı 6 sayıya kadar çıkaran rakip takım karşısında Nigel Hayes-Davis ve Calathes gibi isimleriyle üretken olan Fenerbahçemiz, skoru 10-13’e getirdi. Yüksek skorlu başlayan maçta TV molasına 12-17 önde giren Anadolu Efes, bu bölümde boyalı alanı daha etkili kullanan taraf oldu. Mola dönüşünde Motley ve Scottie Wilbekin ikilisiyle 9-0’lık bir seri bulan Ekibimiz, 21-17’lik üstünlüğü yakaladı. Bitime 00.23 saniye kala Nick Calathes’in bulduğu isabet ilk çeyreğin sonucunu belirledi: 23-17.

İkinci çeyreğe Nigel Hayes-Davis’in 3 sayı çizgisinin dışından bulduğu isabetle başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız Dyshawn Pierre ve Tarık Biberovic’in de skora katkı yaptığı bölümde farkı çift hanelere çıkardı. (35-20) Farkın 15 sayıya kadar çıktığı dakikalarda Clyburn ve Micic’le seriye nokta koyan konuk ekip, skoru 35-25’e getirdi. Bu skorla mola alan Takımımız, mola dönüşünde Scottie Wilbekin’in 6-0’lık serisiyle 41-27’yi buldu. Saha içi yerleşimini iyi yaptığı anlarda da potaya giden Fenerbahçemiz, soyunma odasına 14 sayı farkla önde girdi. (51-37)

Ante Zizic ve Calathes’in karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte Nigel Hayes-Davis’le ritim bulan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız ilk 5 dakikayı 65-49 önde geçti. Johnathan Motley ve Nigel Hayes-Davis gibi yüksek yüzdeyle oynayan isimleriyle oyunu domine eden Fenerbahçemiz, Marko Guduric’ten de maksimum verimi aldığı bölümde farkı 25 sayıya çıkardı. (75-50) Oyun üstünlüğünü skora yansıtan Takımımız, karar çeyreğine 77-54’lük üstünlükle giren taraf oldu.

Kenardan gelen oyuncularımızın da katkı verdiği final çeyreğinde çok etkili bir oyun ortaya koyan Fenerbahçemiz, parkeden 108-66 galip ayrıldı ve seride 1-0 öne geçti.

Skor dağılımımız: Motley 18, Hayes-Davis 15, İsmet 13, Wilbekin 11, Biberovic 11, Pierre 10, Samet 10, Calathes 9, Melih 6, Guduric 5. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Altan Göçer

Basın Fotoğrafları