BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 90-92 Anadolu Efes

05 Haziran 2023 Pazartesi 22:08

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu Play-off yarı final ikinci maçında Anadolu Efes’i konuk etti. Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmadan Takımımız 90-92 mağlup ayrıldı ve seride durum 1-1’e geldi.
 
Üç galibiyet alan tarafın finale yükseleceği seride üçüncü mücadeleye 7 Haziran Çarşamba günü 20.00’da Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yapacak. Serinin dördüncü maçı 9 Haziran Cuma günü yine Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanacak. Gerekmesi halinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak beşinci maçın tarihi ise Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından açıklanacak.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda taraftarlarımızın tribünleri doldurduğu karşılaşmayı Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Ahmet Ketenci, Mustafa Kemal Danabaş, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç ve Can Gebetaş ile Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın isim sponsoru Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın oyuncusu Arina Fedorovtseva ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya da izledi.
 
Takımımız maça; Johnathan Motley, Scottie Wilbekin, Nigel Hayes-Davis, Nick Calathes, Dyshawn Pierre beşiyle başladı.
 
Maça 3 sayı çizgisinin gerisinden iyi başlayan Takımımız, pota altında ise Motley ile etkili oldu ve televizyon molasına 11-6 önde gitti (04:57).  Hücumlarında topu iyi paylaşan Fenerbahçe Beko, farkı çift hanelere (25-15) çıkardığı ilk periyodu 25-16 önde tamamladı. İkinci periyotta farkın 6 sayıya inmesinin ardından Tarık Biberovic’in 5 sayı kaydetmesiyle konuk ekipten mola geldi: 34-23. Çekişmeli geçen kalan bölümün ardından soyunma odasına 45-40’lık skorla gidildi.
 
Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü periyodun ilk bölümünün ardından Anadolu Efes öne geçince koç Itoudis’ten mola geldi: 51-53. Takımımız moladan 4-0’lık seriyle dönünce bu kez konuk ekipten mola geldi: 55-53. Skor avantajının sürekli el değiştirdiği üçüncü periyot 61-65 tamamlandı. Dördüncü periyoda istediği başlangıcı yapamayan Takımımız, bitime 6:05 kala 64-77 geri düşünce koç Itoudis’ten mola geldi. Moladan Guduric’in üçlüğüyle dönen Fenerbahçe Beko, son bölümü büyük çekişmeye sahne olan son bölümün ardından bitime 15 saniye kala Tarık Biberovic’in üçlüğüyle farkı 1 sayıya indirdi ve Anadolu Efes son mola hakkını kullandı: 88-89. 6 saniye kala Nigel Hayes-Davis’in çaldığı topu smaçla tamamlamasıyla Takımımız 90-89 öne geçti. Karşılaşmanın son hücumu Anadolu Efes’ten geldi. Bu hücumu Will Clyburn üçlükle bitirdi ve karşılaşma 90-92 konuk ekip lehine tamamlandı.

Skor dağılımımız: Motley 22, Biberovic 17, Guduric 15, Hayes-Davis 14, Wilbekin 12, Calathes 8, Pierre 2.

Fotoğraflar: Altan Göçer

Basın Fotoğrafları