BASKETBOL

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız, Anadolu Efes galibiyetini değerlendirdi

03 Haziran 2023 Cumartesi 20:26

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis ve oyuncularımız, Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 2022-23 sezonu Play-off yarı final ilk maçında Anadolu Efes’i farklı skorla mağlup ettiği müsabakanın ardından açıklamalarda bulundu.

Başantrenörümüz Dimitris Itoudis: İyiydik, sahadaydık, varlığımızı gösterdik ve galibiyeti hak ettik

Öncelikle takımı tebrik ederim. Seri 1-0 oldu. Ciddi bir fark oldu. Anadolu Efes, çok iyi koçu olan, çok yetenekli oyunculardan kurulu ve konsantre değilseniz de çok fazla silahı olan bir takım. İkinci galibiyet de gerekiyor. Farka rağmen 1-0’ız, bu bizim için çok önemli. Şimdi ikinci maça odaklıyız. Çok konsantre, odaklı ve disiplinli ve kararlı bir şekilde ikinci maça çıkmak için çalışacağız. Efes maça çok agresif bir şekilde başladı. Çok iyi setlerle ve sistemle başladılar. İyi oyuncuları var. 12-17 oldu, sonra 21-2 oldu. Ama herkes şunu bilmeli, bu şekilde tabii ki de devam etmez. Kesinlikle kolay değil. İyiydik, sahadaydık, varlığımızı gösterdik ve galibiyeti hak ettik. Şimdi sıra ikinci maçta. Taraftara gelince de verdikleri destek için çok teşekkür ederim. Çok güzeldi ama pazartesi akşamı daha da kalabalık olmasını ümit ediyorum. Oyuncular adına söylüyorum, onların bu desteğe ve güvene gerçekten ihtiyacı var.

Johnathan Motley: Aynı efor ve çabayla diğer karşılaşmaya çıkmamız lazım

İyi savunma yaptık. Seride bir maç daha var. Bu maçı artık unutmamız lazım. Bu maç bitti. Efes harika oyunculara sahip, harika bir takım. O yüzden bu maçı unutup, aynı efor ve çabayla diğer karşılaşmaya çıkmamız lazım.

İsmet Akpınar: Çok çok önemli bir galibiyetti

Seride 1-0 öndeyiz. Çok çok önemli bir galibiyetti. Biz, seriye böyle başlamak istedik. Şimdi pazartesi burada devam etmemiz gerekiyor. Son iki gün yardımcı antrenörlerimizin de desteğiyle salondaydım. Yüzlerce şut attım. Saatlerce çalıştım.

Dyshawn Pierre: Bu şekilde kazanmak çok güzel bir şey

Bu şekilde kazanmak çok güzel bir şey. İlk çeyreğin dışında herkes çok güzel katkı verdi ve inanılmaz skor üretti.  Çok mutluyuz. Bu daha ilk maç ve şimdi aynı şekilde ev sahibi avantajımızı da kullanarak ikinci maçı oynamamız gerekiyor.