BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 81-73 Barcelona

10 Mart 2023 Cuma 22:53

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2022-23 sezonu 28. hafta maçında Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda, Barcelona’yı konuk etti. Tamamen dolu tribünler önünde oynanan maçta ikinci periyotla birlikte oyunun üstünlüğünü eline alan Takımımız, parkeden 81-73 galip ayrıldı.

THY EuroLeague’deki 17. galibiyetine imza atan Takımımızda Johnathan Motley 16 sayıyla en skorer oyuncumuz oldu.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu, Mehmet Dereli, İlker Dinçay da mücadeleyi izledi.

Sarı Mirasımıza önemli katkılar yapan, Fenerbahçe formasını özveriyle terleten Jan Vesely’e maç öncesi Genel Menajerimiz Derya Yannier tarafından Yellow Legacy özel tasarımı takdim edildi.

Takımımızın ilk beşi şu isimlerden oluştu:
Marko Guduric, Nick Calathes, Nigel Hayes-Davis, Johnathan Motley, Tonye Jekiri.

Hava atışı sonrasında maçın ilk hücumu İspanyol temsilcisi Barcelona yaptı. Krystian Sobieraj’la maçın ilk basketini bulan Barcelona’ya cevap Motley’den geldi. (2-3) Özellikle dış atışlarda Satoransky ve Laprovittola’yla bir ritim yakalayan konuk ekip TV molasına 6-16’yla önde girdi. Mirotic’in de devreye girdiği çeyrekte ilk beş dakikalık bölüm 8-20 Barcelona üstünlüğüyle geçilirken Scottie Wilbekin ve Devin Booker’la hücumda etkinliğini arttıran Fenerbahçemiz, ilk çeyreği 18-30’la tamamladı.

Dyshawn Pierre’in 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle çeyreğe başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız; Scottie Wilbekin ve Nemanja Bjelica’nın da skor yüküne ortak olduğu ilk dakikalarda 26-33’ü buldu. Farkın 5 sayıya (31-36) kadar düştüğü çeyrekte savunmada da dirençli bir görüntü veren Ekibimiz, son 1 dakikanın içine girilirken farkı da 2 sayıya indirdi. (34-26) İkinci periyotla birlikte oyunun üstünlüğünü alan Erkek Basketbol Takımımız, soyunma odasına 37-40’la girdi.

Nick Calathes ve Jan Vesely’nin karşılıklı basketleriyle başlayan üçüncü çeyrekte Nigel Hayes-Davis’in üç sayı çizgisinin gerisinden bulduğu isabetle skora denge geldi. (44-44) Devamında Booker’ın şutuyla skor üstünlüğünü eline alan Fenerbahçemiz, 47-46’yı buldu. Bu bölümde Mirotic ve Satoransky’le oyunu boyalı alana yığan konuk ekip, skoru 47-53’e taşısa da; Fenerbahçemiz hücumda çeşitlilik gösterdiği bu bölümde 5-0’lık seri sonunda farkı 1 sayıya düşürdü. (52-53) Rakibin hücumda zorlandığı dakikalarda Motley ve Devin Booker gibi uzunlarından önemli katkılar alan Erkek Basketbol Takımımız 5 sayı farkla final periyotuna önde girdi. (61-56)

Final periyotunda Jan Vesely ile varlık göstermeye çalışan Barcelona’ya; Devin Booker, Scottie Wilbekin ve Marko Guduric’le geçit vermeyen Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız çeyrekte son 3 dakikalık bölüme 72-68’lik üstünlüğü girdi. Son bölümde vites yükselten Fenerbahçemiz, 81-73’le parkeden galip ayrıldı.

Skor dağılımımız:  Motley 16, Guduric 15, Booker 13, Wilbekin 12, Hayes-Davis 10, Calathes 4, Bjelica 3, Dorsey 3, Pierre 3, Jekiri 2.

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları