BASKETBOL

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız ligde normal sezonu lider tamamladı

07 Mayıs 2022 Cumartesi 17:39

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 30. ve son hafta maçında Büyükçekmece Basketbol’a konuk oldu. Takımımız, Gazanfer Bilge Spor Salonu’nda oynanan müsabakadan 96-88 galip ayrıldı.

Normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte ligi lider olarak tamamlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ligi sekizinci sırada tamamlayan Frutti Extra Bursaspor ile eşleşti. Play-off çeyrek final eşleşmelerinde iki galibiyet alan takımlar yarı finale yükselecek.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız mücadeleye; Melih Mahmutoğlu, Ahmet Düverioğlu, Tarık Biberovic, Devin Booker ve Markel Starks beşiyle başladı.

Fenerbahçe Beko adına perdeyi açan isim Ahmet Düverioğlu oldu. Ev sahibinin maçtaki ilk sayıları ise Miller’dan geldi(3-2). Bruınsma ve Volodymyr Herun ikilisiyle maçın hemen başında bir ritim yakalayan rakip takım 12-7’lik üstünlüğü yakaladı. Son 5 dakikasına 12-12’lik eşitlikle girdiğimiz çeyrekte Dyshawn Pierre ve Marko Guduric gibi iki önemli ismini devreye sokan Fenerbahçemiz, ilk çeyreği 20-29 önde tamamladı.

Metecan Birsen ve Volodymyr Herun’un karşılıklı isabetiyle başlayan ikinci periyotta pota altında Ahmet Düverioğlu’ndan önemli katkılar alan takımımız, Tarık Biberovic ve Şehmus Hazer gibi iki önemli hücum silahını da devreye soktu ve bitime son 2 dakika kala farkı çift hanelere çıkardı (36-46). Büyükçekmece Basketbol, Herun ve Miller ikilisiyle son bölümde farkı eritme adına hamleler yapsa da soyunma odasına 43-48’le önde giren taraf Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız oldu.

Üçüncü çeyrekte ilk basket Büyükçekmece Basketbol’da Miller’dan geldi (45-48). Melih Mahmutoğlu, Devin Booker ve Ahmet Düverioğlu’yla yeniden farkı çift hanelere (47-57) çıkaran Erkek Basketbol Takımımız, final periyoduna da 63-67’yle önde girdi.

Final periyoduna Jehyve Floyd ve Dyshawn Pierre'le hızlı başlayan Takımımızda bu bölümde skor yüküne ortak olan isimlere Metecan Birsen ve Markel Starks da eklendi ve maçta son 5 dakikaya 70-84 önde girdik. Skor avantajını koruyan Fenerbahçemiz parkeden 96-88 galip ayrıldı ve ligde normal sezonu lider tamamladı.

Skor dağılımımız: Ahmet 15, Starks 11, Floyd 11, İsmet 10, Melih 9, Guduric 8, Şehmus 8, Biberovic 7, Pierre 7, Booker 5, Metecan 5. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları