BASKETBOL

HDI Sigorta Afyon Belediyesi 61-99 Fenerbahçe Beko

01 Nisan 2022 Cuma 21:48

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, ING Basketbol Süper Ligi 26. hafta maçında HDI Sigorta Afyon Belediyesi’ne konuk oldu. Takımımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nda oynanan müsabakadan 99-61 galip ayrılarak ligdeki 21. galibiyetine imza attı.

47 puanla zirvedeki yerini koruyan Erkek Basketbol Takımımız, ligin 27. haftasında 11 Nisan Pazartesi günü saat 20.30’da Galatasaray Nef’i, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda konuk edecek.

Takımımız; Jan Vesely, Şehmus Hazer, Metecan Birsen, Dyshawn Pierre ve Markel Starks beşiyle maça başladı.

Markel Starks ve Jan Vesely’nin boyalı alan performansıyla 4-0’ı bulan Fenerbahçe Beko karşısında ev sahibinin maçtaki ilk basketi Kenneth Hayes’ten geldi (2-4). Devamında hızlı hücumlarda Dyshawn Pierre ve Markel Starks’la sonuca giden Fenerbahçemiz, 4-10’u buldu. Şehmus Hazer’in skora katkı yaptığı bu bölümde farkı 8 sayıya çıkaran Takımımız, TV molasına 4-12’lik üstünlükle girdi. Ahmet Düverioğlu ve Devin Booker’ın da parkede olduğu bu bölümde fark yaratan Fenerbahçemiz, bitime 1 dakika kala farkı çift hanelere çıkarırken (8-20), çeyreği de 12-22 önde tamamladı.

Mertcan Solkol ve Bilgehan Diril’in 5-0’lık serisiyle ikinci çeyreğe iyi başlayan ev sahibi farkı 5 sayıya indirdi. Rakibi karşısında ilk iki dakikayı suskun geçen Takımımız molaya gitti. Mola dönüşünde Markel Starks ve Jan Vesely’le bu periyottaki ilk sayılarını bulan Erkek Basketbol Takımımız, skor avantajını korudu (19-28). Çeyrekte son 5 dakikanın içine girilirken farkı yeniden çift hanelere çıkaran Fenerbahçe Beko, Markel Starks ve Metecan Birsen’le 22-36’yı yakaladı.  Hamilton ve Heyes ikilisiyle farkı eritme adına üretken bir görüntü sergileyen Afyon temsilcisine İsmet Akpınar, Marko Guduric ve Tarık Biberovic’le geçit vermeyen Takımımız soyunma odasına 29-45 önde girdi.

İlk yarı sonunda Markel Starks 11 sayıyla en skorer oyuncumuz olurken Ahmet 8, Vesely 7, İsmet 4, Metecan 4, Tarık 3, Pierre 2, Şehmus 2, Booker 2, Guduric 2 sayıyla oynadı.

Hamilton ve Dyshawn Pierre’in karşılıklı isabetiyle başlayan üçüncü çeyrekte Jan Vesely ve Şehmus Hazer’le rakibin direncini kıran Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Metecan Birsen’in de skor katkısıyla farkı 20 sayıya çıkardı (34-54). Çeyreğin devamında da üretken olan Takımımız, final periyoduna 46-66’lık skorla önde giren taraf oldu.

Final periyotuna 5-0’lık seriyle hızlı başlayan Fenerbahçemiz, Metecan Birsen ve Tarık Biberovic’in 3 sayı çizgisinin gerisini etkili kullandıkları bu bölümde skoru 49-77’ye taşıdı. HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Hüseyin Çevirgen ve Mertcan Solkol’un pota altında bulduğu basketlerle maça tutunmaya çalışsa da TV molasına 54-81’le önde giden Fenerbahçemiz oldu. Mola dönüşünde de Şehmus Hazer, Markel Starks ve Tarık Biberovic gibi skorer isimleriyle sonuca giden Takımımız, parkeden 99-61 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.