BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 59-62 Panathinaikos

08 Nisan 2022 Cuma 22:01

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 2021-22 sezonu 34. hafta maçında Panathinaikos OPAP’ı konuk etti. Takımımız, Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 59-62 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Beko’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu da karşılaşmayı takip etti.

Takımımız mücadeleye Jan Vesely, Danilo Barthel, Melih Mahmutoğlu, Dyshawn Pierre ve Pierria Henry beşiyle başladı.

Pierria Henry ve Papagiannis’in karşılıklı basketleriyle başlayan maçta ilk beş dakikalık bölüm konuk takımın 7-12’lik üstünlüğüyle geçildi. Çeyreğin devamında Jeremy Evans ve Daryl Macon Jr ile üretken bir görüntü çizen Panathinaikos’a, Fenerbahçemiz Achille Polonara ve Pierria Henry ikilisiyle cevap verse de ilk çeyreği 20-22 geride tamamladı.

Ioannis Papapetrou ile ikinci çeyreğe hızlı başlayan konuk takıma, Polonara ve Vesely ile cevap veren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, skoru 27-32’ye getirdi. Skorer isimlerin devreye girdiği çeyreğin devamında ise soyunma odasına önde giren taraf konuk takım oldu (32-38).

Üçüncü çeyreğin ilk basketi Jan Vesely’den geldi (34-38). Papagiannis’le potamızda etkili olan Panathinaikos’a; Melih Mahmutoğlu’nun dış atış, Jan Vesely’nin de pota altındaki performansıyla geçit vermeyen Fenerbahçemiz, final periyotuna 49-44 önde girdi.

Floyd ve Papagiannis’in karşılıklı basketleriyle başlayan son çeyrekte skor 51-46’ya geldi. Dyshawn Pierre’in de skor yüküne ortak olduğu bu bölümde son beş dakikaya 56-51’le önde giren Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son 1 dakikası büyük çekişmeye sahne olan mücadeleden 59-62 mağlup ayrıldı.

Skor dağılımımız: Pierre 9, Vesely 20, Floyd 4, Melih 2, Henry 16, Polonara 6, Metecan 2. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için   tıklayınız.

Fotoğraflar: Semih Bahadır

Basın Fotoğrafları