BASKETBOL

Yöneticimiz Sertaç Komsuoğlu, Real Madrid maçı sonrası açıklamalarda bulundu

08 Nisan 2021 Perşembe 23:06

Fenerbahçe Beko’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu, Real Madrid mağlubiyeti sonrası Fenerbahçe Televizyonu’na konuştu.

Karşılaşmayı değerlendiren Fenerbahçe Beko’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu, “Çok konuşabileceğimiz bir şey yok. Böyle bir yenilginin açıklaması kolay değil. Çünkü bizlerin, taraftarımızın her zaman istediği olay mücadele. Ben bugün mücadele etmediğimizi düşünüyorum. Doğrudur, belirli şeyler söyleyebiliriz; ‘hakemler maça etki etti’ diyebiliriz,‘3 sayılarda büyük bir performans yakaladılar’ deriz, ‘şutların hepsi girdi’ deriz ama bunlar bahane değil. Çünkü bizim de iyi savunma yapmamız, o sayılara engel olmamız gerekiyordu. Onun için herhangi bir bahaneye sığınmamak lazım. Kötü bir yenilgi aldık. Takım play-off’a girdiği için, garantilediği için çok mutlu olmuştuk ama iyi günde çıkıp burada yorum yapıyorsak, kötü günde de çıkıp aynı şekilde yorum yapmamız gerekiyor. Ben açıkçası bugün Fenerbahçe Beko’nun oyunundan, mücadelesinden hiç memnun olmadım. Yenilebiliriz, bu her zaman olabilecek bir şey. Zaten şu an 6-7 takım aynı galibiyet ve averajla sıralanacaklar. Bu doğrultuda yenilgilerin her zaman bir açıklaması var. Ama mücadele etmemenin hiçbir zaman açıklaması yok. Fenerbahçe’nin mücadele etmesi gerekiyor. O nedenle bugünkü maçtan sonra açıkçası ‘çok memnunum’ diyemem, ‘çok memnunuz’ da diyemem. Burada çok hızlı bir şekilde bunu değerlendirip, gerek teknik heyetimizin gerek oyuncularımızın bu geceyi iyi düşünüp play-off’a kendilerini mental olarak ve play-off ruhuna uygun bir şekilde hazırlayacaklarına inanıyorum. Çünkü Fenerbahçe, Türkiye ligi de dahil olmak üzere 17 oyuncuyla mücadele ediyor. O nedenle bir sakatımızın olması/ olmaması her ne kadar önemli bir oyuncu da olsa böyle bir maçın, mücadele etmediğimiz maçın açıklaması olmamalı.” dedi.

Sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Komsuoğlu, “Ben bazen çok eleştiriliyorum. Ne anlamda eleştiriliyorum? Ben her zaman sonuna kadar mücadeleden yanayım. Bütün branşlarda aynı şekilde düşünüyorum. O nedenle de benim attığım bazı mesajları bazen geliyorlar, önüme sunuyorlar, diyorlar ki ‘sen şu gün şöyle demiştin, bak böyle oldu’ diye. Biz inanmaya devam ediyoruz. Sonuna kadar da zorlayacağız. Bizim burada görevimiz bu. Bu takımın sezonu en iyi şekilde bitirmesini sağlamak için çabalamak. Play-off’ta eşleşeceğimiz takım yarın belli olacak. Tahmin ediyorum bu takım ya Anadolu Efes olacak ya da CSKA Moskova olacak. Hangisi olursa olsun biz sonuna kadar mücadelemizi yapacağız. Olaylara hiçbir zaman karamsar yaklaşmadım. Bu takımın daha da iyi olacağına inandım. Şunu da net söylemeliyim; biz bu şekilde mücadele edersek play-off maçlarından sonra Final Four’u göremeyiz. Ama biz Fenerbahçe gibi mücadele edersek, inanırsak, takımımız birbirine sahip çıkarsa o zaman Final Four’a gideriz. Hiç pes etmek yok. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kritik bir süreç. Bu hafta pazar günü Bursa’ya gideceğiz, sonra haftaya Anadolu Efes maçımız var. Bu arada bütün play-off şekillenecek.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Beko’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sertaç Komsuoğlu, sözlerini şu şekilde noktaladı:

Burada eleştirecek başka şeyler de var. Bunları EuroLeague’le de konuşmak lazım. Yarın maçlar var, haftaya erteleme maçları var. Bunların hepsinin bugün bitmesi gerekiyordu, netleşmesi gerekiyordu. Bunlar konuşulması gereken şeyler. Bizler topumuzu oynadık. Yarın herkes bugünkü skorlara göre istediği sıralamayı belirleme şansına sahip. Umarım gelecek yılda son hafta en azından bütün takımların aynı anda oynayıp bitireceği bir fikstürle tamamlanır. Bunu da önemle vurgulamak istiyorum. Bugün her şey netleşmeliydi. Bu da eleştirim. Bir şey daha ekleyeceğim sıcağı sıcağına bugünkü mağlubiyetten dolayı mücadelemizi yeterli görmediğim için biraz moralimiz bozuk ama her zaman söylediğim gibi hemen tedaviye başlayacağız ama o tedaviyi yaparken de biraz özeleştiri yapmamız lazım. İnşallah taraftarlarımızın istediği Fenerbahçe Beko ruh haline play-offlar öncesi döneceğiz.