BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 75-53 Bitci Baskonia

16 Aralık 2021 Perşembe 22:30

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, Turkish Airlines EuroLeague 16. hafta maçında Bitci Baskonia’yı ağırladı. Takımımız baştan sona üstün oynadığı karşılaşmayı 75-53 kazandı. Fenerbahçe Beko bu sonuçla üst üste dördüncü, toplamda yedinci galibiyetine imza attı. 17 sayıyla en skorer ismimiz olan De Colo, 6 top çalmayla da kariyer rekorunu kırdı.  
 
Sarı Mirasımıza katkı yapmış, Fenerbahçe Basketboluna hizmet etmiş isimlerimizi salonumuzdaki özel etkinliklerle karşılamayı sürdürüyoruz. Takım Menajerimiz Cenk Renda, daha önce takımımızı çalıştıran Neven Spahija’ya karşılaşma öncesi üzerinde isminin yazılı olduğu ve basketbol takımımızla elde ettiği kupaların da yer aldığı Fenerbahçe logolu özel tasarım tabloyu takdim etti. Fenerbahçe basketbolunun efsane isimlerinden Ali Muhammed de, Bitci Baskonia’nın tecrübeli oyuncusu Jayson Granger ile basketbola saygı için forma değişimi gerçekleştirdi.
 
Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan maçı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Sertaç Komsuoğlu ve Özgür Özaktaç ile futbolcularımız da izledi.

Mücadeleye dış atışlardan üst üste bulduğu üç isabetle etkili başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, farkı çift hanelere taşıdı.(15-2) Enoch'un skor yükünü üstlenmesiyle farkı azaltan Bitci Baskonia'ya boyalı alandan kaydettiği basketlerle yanıt veren sarı-lacivertli takımımız, ilk çeyreği 19-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte farkı çift hanelere çıkaran Takımımız, De Colo ile skoru yükseltti ve soyunma odasına 43-28 üstün girdi. Üçüncü çeyrekte rakibi karşısında De Colo ve Polonara ile skor üreten ekibimiz, son periyoda 55-43 önde girdi. Dördüncü ve son çeyrekte Guduric ve Vesely'nin hücumda verdiği önemli katkıyla farkı açan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 75-53 galip ayrıldı.

Çeyrek skorları:
1.Çeyrek:  19-14
2.Çeyrek: 24-14
3.Çeyrek: 12-15
4.Çeyrek: 20-10
 
Sayılar: De Colo 17, Polonara 15, Vesely 13, Booker 8, Guduric 7, Henry 6, Pierre 4, Melih 3, Şehmus 2.

Fotoğraflar: Atilla Sertbakan

 

Basın Fotoğrafları