BASKETBOL

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Menajeri Cenk Renda’dan açıklamalar

25 Mayıs 2020 Pazartesi 16:53

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Menajeri Cenk Renda, EuroLeague yönetimi tarafından alınan Turkish Airlines EuroLeague 2019-20 sezonunun durdurulma kararını Fenerbahçe Televizyonu’na değerlendirdi.

Sözlerine EuroLeague yönetiminin aldığı karar ile ilgili görüşlerini paylaşarak başlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Menajeri Cenk Renda, “Tüm Türkiye’nin, camiamın, Fenerbahçe ailesinin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak ‘her branşta önceliğimiz insan sağlığı’ diyoruz ve alınan bu karara da saygı duyuyoruz. Zor bir karar. Bence EuroLeague yetkilileri ve oradaki 11 A lisanslı takım kolay bir karar vermediler. Çünkü tüm Dünya ve Türkiye, benim de yakından yaşadığım koronavirüs ile mücadele ediyor. O yüzden alınan bu kararlarda öncelik bu virüs ile başa çıkmanın yollarıydı. Dolayısıyla basketbol oynatmak isteyen EuroLeague yetkilileri, tabii burada 10 tane ayrı ülke var ve bunların da koronavirüs ile savaşırken almış oldukları kurallar var. Kuralları da göz önünde bulundurmak gerekiyordu. Bunun sonucunda hepimizin, bütün EuroLeague takımlarının kadrolarında mevcut olan yabancı oyuncular var ve bu zor dönemi de doğal olarak ailelerinin yanlarından geçirmek istiyorlardı. Ve takımlardaki yabancı oyuncular ülkelerine gittiler. Bunların tekrar yaşadıkları ülkelere dönmeleri de bir süreç. Ondan sonrası için de bu oyuncuların mental ve fiziksel olarak maçlara hazırlanması apayrı bir süreçti. Alınan kararda hep bunlar göz önünde bulunduruldu. Bana göre bunlardan daha önemlisi de kendi işimle ilgili olduğu için onun çok önemli olduğunu düşünüyorum; konaklama ve seyahat. Bir ülkede toplanılacaktı, bu da ayrı bir maliyet ve apayrı bir zorluk getiriyordu. Bunun için de bu zorlukların sonucunda hepsi bir arada düşünüldü ve saygı duyduğumuz karar alındı.” dedi.

Sezonla ilgili de değerlendirme yapan Renda, "Bu alınan kararda en çok etkilenenlerden bir tanesi de biziz, Fenerbahçe Beko Basketbol Takımı. Kulübümün de açıklamasında yer aldığı gibi şubat ayında başlayan başarı grafiğimiz yükseliyordu, ivme kazanmıştı. Türkiye Kupası'nı kazanmıştık ve EuroLeague'de de dolu dizgin gidiyorduk. Formumuzun da zirvesine ulaşmıştık. Bütün sakatlıklardan kurtulmuştuk, takımca tam kadro çalışmaya başlamıştık. Fakat bu koronavirüs bizim bu hızımızı kesti. Ama yine Kulübümüzde her branşta insan sağlığı ön planda olduğu için biz de bu karara saygı duyuyoruz ama üzülmedik değil. Çok üzüldük." şeklinde konuştu.

EuroLeague'de yeni sezonun 1 Ekim'de başlayacak olmasıyla ilgiliyse Cenk Renda, "Yarından itibaren yeni sezon için çalışmalar başlayacaktır, bir yapılanma olacaktır. Geçen sene de ekimde başlamıştı, biz ağustos ortalarında idmanlara başlamıştık. İnşallah temenni ediyorum ki şu anda içinde bulunduğumuz bu koronavirüslü dönem ülkemizde yavaş yavaş etkisini kaybediyor. Bir an evvel eski yaşam düzenini yakalayıp biz de çalışmalarımıza başlamayı ümit ediyoruz. Ben yeni sezonla beraber her şeyin daha güzel olacağına, insan sağlığının ön planda olduğu her şeyin daha güzel olacağına inanıyorum." dedi.

Sezon boyunca yanlarında hissettikleri Başkanımıza, Başkan Vekilimiz Semih Özsoy'a, yönetim kurulumuza ve taraftarlarımıza da teşekkürlerini ileten Cenk Renda, "Bugün itibariyle 2019-2020 sezonunu sonuçlandırdık. Öncelikle sezon boyunca yanımızda olan Başkanımız Ali Koç'a, en zor günümüzde, her zaman bizimle olan, bu pandemi sürecinde de alınan her kararda yanımızda olan Başkan Vekilimiz, Şube Sorumlumuz Semih Özsoy'a ve tüm yönetim kurulumuza, başta ana sponsorumuz Beko olmak üzere tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Başkanımızla, yönetim kurulumuzla, sponsorlarımızla ve taraftarlarımızla önümüzdeki sezonun çok iyi geçeceğine dair söz veriyorum. Kupalarla dolu bir sezon geçireceğiz. Bu sezon iyi bir sezon geçirmedik. İyi bir başlangıç yapamadık. Sezonun sonuna doğru bir ivme yakalamıştık ama iyi-kötü her günümüzde bizi seven, yanımızda olan, gittiğimiz her deplasmanda konumumuz, sıralamamız ne olursa olsun bizi yalnız bırakmayan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Dünyanın en güzel takımına sahip çıktılar. Sahip de çıkmaya devam ediyorlar. Onlara da önümüzdeki sezon daha güzel mutluluklar yaşatacağımıza dair bu takımın bir mensubu olarak söz veriyorum." şeklinde bir açıklama yaptı.