BASKETBOL

Bogdan Bogdanovic, EuroLeague’de son 10 yılın takımına seçildi

05 Mayıs 2020 Salı 12:28

Fenerbahçe formasını üç sezon boyunca giyen ve takımımızın bu süreçte elde ettiği tarihi başarılarda önemli pay sahibi olan Bogdan Bogdanovic, EuroLeague’de 2010-2020 tarih aralığının en iyi takımına seçildi.

EuroLeague’de son 10 yılın takımında oyuncumuz Nando De Colo’nun da yer aldığı daha önce EuroLeague tarafından yapılan duyuruda paylaşılmıştı.

Oyuncuların, koçların, taraftarların ve basının oylarıyla belirlenen bu takıma, Bogdan Bogdanovic ve Nando De Colo’nun yanı sıra Kyle Hines, Juan Carlos Navarro, Luka Doncic, Dimitris Diamantidis, Milos Teodosic, Sergio Llull ve Georgios Printezis’in seçildiği açıklanmıştı.

EuroLeague’de ilk olarak 2012-13 sezonunda Partizan formasıyla boy gösteren ve 2013-14 sezonunda aynı takımla “Yükselen Yıldız” ödülüne layık görülen Bogdanovic, Fenerbahçe’ye 2014-15 yazında transfer oldu. Bu sezonu, Fenerbahçe formasıyla gösterdiği performansla EuroLeague’de tekrar “Yükselen Yıldız” ödülünü kazanarak tamamlayan Bogdan, aynı sezonda Top 16 turu 11. haftasının da MVP’si olmuştu.

Her geçen sezon performansını arttırarak sürdüren Bogdan Bogdanovic, 2016-17’de Fenerbahçe’nin elde ettiği EuroLeague şampiyonluğunda da en önemli oyunculardan biri olarak dikkat çekiyordu. Bogdanovic, Final Four öncesinde Panathinaikos’a karşı oynanan tarihi Play-off serisinin Atina’daki ilk maçında 23 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ve 3 blok (35 verimlilik), ikinci maçında ise 25 sayı, 8 ribaund, 6 asist ve 1 blok (35 verimlilik) istatistikleri üreterek adını Fenerbahçe ve EuroLeague tarihinin unutulmazları arasına yazdırdı. Bogdanovic, başarılı performansını Olympiacos’a karşı oynanan final maçında da sürdürdü ve ürettiği 17 sayıyla finalin en skorer ismi unvanını Nikola Kalinic ile paylaştı.

Bogdanovic, 2016-17 sezonunda EuroLeague tarafından belirlenen “En İyi Beş” arasında da kendisine yer buldu.

Bogdanovic, Fenerbahçe’de geçirdiği üç sezona bir EuroLeague, iki Türkiye Süper Ligi, 1 Türkiye Kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonlukları sığdırdı. Bogdanovic, kariyerine NBA takımlarından Sacramento Kings ile devam ediyor.

EuroLeague tarafından Bogdan Bogdanovic için yayımlanan habere şu bağlantıdan ulaşılabilir: 

https://www.euroleague.net/news/i/aklwva66c63auxco/2010-20-all-decade-team-bogdan-bogdanovic

Haberin diğer fotoğrafları

/