BASKETBOL

Fenerbahçe Beko, One Team projesi çalışmalarına başladı

18 Şubat 2020 Salı 17:21

Fenerbahçe Beko, Sare Selahattin Uzal Ortaokulu ile işbirliğinde bulunarak, çocukları eğitmek ve basketbol aracılığı ile motive etmek amacıyla One Team çatısı altında bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.
 
Projenin misyonu çocukları eğitmek, basketbol aracılığıyla sosyal beceriler kazandırmak, aktif yaşam ve Beko'nun "Şampiyonlar Gibi Beslen" projesi ile sağlıklı yaşam hakkında motive etmek olacak.
 
Proje kapsamında 10-13 yaş arası dar gelirli ailelerden gelen 15 çocuk One Team grubuna katılmak üzere seçildi. Fenerbahçe Beko antrenörlerinden Baran Akalın ve beslenme uzmanı Müge Ülker tarafından yürütülen projemizin başlangıcında, projeye katılan çocukların boy-kilo ölçümleri yapılarak bu testler sonucunda basketbol antrenmanları ve beslenme iletişim planları tasarlandı.
 
Beslenme planımızın en önemli noktası, çocuklara her hafta su, proteinler, karbonhidratlar ve şeker gibi farklı konular hakkında eğitimler verip onları bilinçlendirmekti. Her katılımcıya not kartları ve birer defter verilerek aldıkları eğitimlerden çıkarımlar yapmaları ve bu çıkarımların bir sonraki hafta tartışılması amaçlandı. Ayrıca okudukları okulun duvarlarına asılmak üzere posterler basarak One Team çocuklarının öğrendikleri konuları arkadaşlarıyla da paylaşmaları da amaçlandı.
 
Beslenme hakkında bilgilendirici eğitimlerden sonra yapılan basketbol antrenman planları, çocuklara takım oyunu, saygı, gayret etmek, özgüven, iletişim, aktif dinleme ve uyuşmazlık çözme gibi değerleri aşılamak üzere tasarlandı.
 
Projenin sonuna doğru One Team çocukları Fenerbahçe Beko oyuncuları ile tanışarak beraber oyunlar oynayacak, öğrendiklerini paylaşacak ve rol modelleri olan sporcularımızdan ilham alacaklar.
 
Proje, her hafta farklı konular işlenerek 8 hafta boyunca devam edecek.