BASKETBOL

Fenerbahçe Beko 86-90 Valencia Basket

27 Kasım 2020 Cuma 22:03

Turkish Airlines EuroLeague 11. hafta maçında Valencia Basket’i ağırlayan Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, karşılaşmadan 86-90 mağlup ayrıldı.

Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Spor Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Baykan, Valencia Basket ile karşılaştığımız EuroLeague mücadelesinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'na gelerek maçı tribünden izledi.

Yönetim Kurulu Üyelerimizden Sertaç Komsuoğlu, Sevil Zeynep Becan, Simla Türker Bayazıt, Alper Pirşen ve Metin Sipahioğlu ile Fenerbahçe Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyemiz ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ruşen Çetin de bu maçta takımımızı yalnız bırakmadı.

25 Kasım-10 Aralık Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele çerçevesinde parkeye,  “Kadına şiddete Tahammülümüz YOK!” tişörtleriyle çıkan Takımımız, maça da; Ali Muhammed, Edgaras Ulanovas, Lorenzo Brown, Danilo Barthel ve Jan Vesely beşiyle başladı. Milli Takımımızın Eurobasket 2022 eleme karşılaşmalarında yer alan Melih Mahmutoğlu ile sakatlıkları bulunan Nando De Colo ve Alex Perez’in yanı sıra, oyuncumuz Johnny Hamilton da rahatsızlığı nedeniyle Valencia maçı kadrosunda yer almadı.

Karşılıklı basketlerle geçilen ilk periyodu 17-16 önde tamamlayan Fenerbahçe Beko, ikinci çeyrekte skor 24-24 eşitlikten sonra kontrolü ele aldı. Ali Muhammed, Dyshawn Pierre, Lorenzo Brown ve Jarell Eddie’nin  basketleriyle tv molasına 33-28 önde giren Takımımız,  iyi oynadığı periyodu Jan Vesely’nin takip smaçı ile 43-33 üstün tamamladı.   
 
Üçüncü çeyrekte farkı kapatan İspanyol temsilcisi karşısında Ali Muhammed’in üçlüğü ile skoru 56-52’ye çeken Fenerbahçe Beko,  Danilo Barthel ve Jarell Eddie’nin üçlükleriyle de periyodu 64-59 önde geçti. Dördüncü periyotta skor üstünlüğünü rakibine kaptıran Takımımız, karşılaşmadan 86-90 mağlup ayrıldı.

Skor dağılımımız: Pierre 18, A.Muhammed 16, Brown 15, Barthel 14, Eddie 11, Vesely 10, Westermann 2.
 
Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları