BASKETBOL

Başantrenörümüz Igor Kokoskov’un maç sonu açıklamaları

18 Kasım 2020 Çarşamba 00:35

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımızın Başantrenörü Igor Kokoskov, TD Systems Baskonia karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Fenerbahçe TV’ye konuşan Kokoskov, “Her mağlubiyet zordur, her mağlubiyet üzücüdür. Burada neyi temsil ettiğimizi biliyoruz, her maça da bu şekilde yaklaşıyoruz. Bu karşılaşmaya da öyle girmeye çalıştık. 40 dakikalık bir mücadele oluyor. Biz karşılaşmada elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Maçta kritik anlar vardı; hücum ribauntlarında, kritik şutlarda, boş şutlarda... Özellikle son çeyrekte bunları yapmaya çalıştık ama istediğimizi alamadık.” dedi.

Basın toplantısı

Başantrenörümüz Igor Kokoskov, basın toplantısında ise şöyle konuştu:

"Karşılaşmanın sonunu getiremedik. Buraya mücadele etmeye ve savaşmaya gelmiştik ama Baskonia fiziksel olarak üst seviyede ve güçlü bir takım. Böyle bir ekibe karşı 40 dakika boyunca üst seviyede oynamalı ve onlara yakın kalabilmek için agresif olmanız gerekiyor. İki takım da birbirine çok yakındı ancak onlar oyunun devamında gaza bastı, öne geçti ve geri dönme fırsatını bulamadık.
 
(Son iki maçtaki performansla ilgili gelen soruya cevaben) Takımın içinde olup biten, sizinle paylaşmama gerek olmayan ufak tefek sakatlıklar var, ailevi meseleler var. Herhangi bir drama yok. Biz çok atletik ya da çok hızlı bir takım değiliz, bu nedenle çok verimli ve akıllı oynamamız gerekiyor. Burası dünyanın en iyi ikinci ligi. Maçları kazanmak için her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız."