BASKETBOL

ŞAMPİYON FENERBAHÇE GÖKSEL ÇELİK

18 Mayıs 2023 Perşembe 14:23

Fenerbahçe Göksel Çelik Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımız, Cumhuriyetimizin 100. yılında ikinci kupasını kazandı. Geçtiğimiz ay EuroCup 2’yi kazanan Takımımız, Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde de üst üste ikinci kez şampiyon oldu. Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi final etabı üçüncü maçında İzmir BBSK’yı 59-53 yenen Ekibimiz, bu sonuçla seride 2-1 öne geçti ve 2022-23 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Karşılaşmanın ardından oyuncularımız şampiyonluk seremonisine, üzerinde ‘Cumhuriyetin Feneri yine şampiyon’ yazılı şampiyonluk tişörtleriyle çıktı. Daha sonra kupa kaptanımız Yamaç Yüksel’in ellerinde yükselirken basketbolcularımız büyük coşku yaşadı. Kupa töreninin ardından toplu fotoğraf çekildi.

Yalova 90. Yıl Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, 1907 Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Rıfat Perahya, Fenerbahçe Göksel Çelik’ten Sorumlu 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Öztanık,  branş sorumlusu Gökhan Akça’nın yanı sıra Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül de takip etti.

Başantrenörümüz Can Aksu yönetimindeki Fenerbahçe Göksel Çelik, maça 6-0’lık seri ile başladı. Yamaç Yüksel ile farkı çift hanelere çıkaran Ekibimiz, periyotu da 17-4 üstün geçti. İkinci çeyrekte farkı 20 sayılara kadar çıkaran Ekibimiz, soyunma odasına 37-16 önde girdi. Üçüncü çeyreği de 48-37 önde geçen Fenerbahçe Göksel Çelik, maçtan da 59-53 galip ayrıldı.

Basın Fotoğrafları