BASKETBOL

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın ‘İsim Sponsoru’ Göksel Paslanmaz Çelik ile imzalar atıldı

05 Ekim 2022 Çarşamba 15:00

Kulübümüz ile Göksel Paslanmaz Çelik arasında yapılan “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın İsim Sponsorluğu” anlaşmasının imza töreni Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirildi.
 
Yönetim Kurulu Üyemiz Mustafa Kemal Danabaş, 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya ve Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül’ün konuşmacı olarak katıldığı imza töreninde Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile 1907 Fenerbahçe Derneği Üyeleri de yer aldı.
 
Yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş: Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın sponsorluğu bizim için bir iş birliğinden çok öte bir noktadadır. Bu sponsorluklara yalnızca maddi destek olarak değil, sosyal sorumluluk olarak da bakıyoruz. Göksel Paslanmaz Çelik’in yanımızda olduğunu bilmek bizim için çok kıymetli
 
İlk olarak söz alan Yöneticimiz Mustafa Kemal Danabaş, “Bugün, Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın isim sponsoru olan Göksel Paslanmaz Çelik’in, Fenerbahçe ailesine katıldığını duyurmak için bir aradayız. Göksel Paslanmaz Çelik, paslanmaz çelik sektöründe yüksek kalite ve üstün hizmet ilkesini benimsemiş, aynı zamanda İstanbul’un tarihi semtlerinden Galata’da bulunan ‘Mahkeme Lokantasıyla’ da turizm sektöründe de yer edinmiş bir kuruluş.
 
Kulübümüze, takımımıza verdikleri desteklerden dolayı tüm Göksel Paslanmaz Çelik ailesine teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Özellikle Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın sponsorluğu bizim için bir iş birliğinden çok öte bir noktadadır. Bu sponsorluklara yalnızca maddi destek olarak değil, sosyal sorumluluk olarak da bakıyoruz. Göksel Paslanmaz Çelik’in de yanımızda olduğunu bilmek bizim için çok kıymetli.
 
Bildiğiniz gibi takımımız 2018-2019 yılından 2021-2022 sezonuna kadar 1907 Fenerbahçe Derneği’ne bağlıydı. 2021 yılının haziran ayında yapılan Olağan Seçimli Genel Kurulumuzda Kongre Üyelerimizden aldığımız destekle takımımızın kulübümüze devri gerçekleşmişti. Kurulduğu günden bu yana kulübümüze sayısız destek sağlayan 1907 Fenerbahçe Derneği’nin maddi ve manevi desteği hala bizimledir ve devam etmektedir. 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya nezdinde tüm 1907 ailesine bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum.
 
Takımımız, geçtiğimiz yıl oynadığı 30 maçta 30 galibiyet ile ligin normal sezonunu namağlup tamamlamış, ardından oynanan play-offlar ve final serisi sonunda 2021-2022 HDI Sigorta Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nin şampiyonu olmuştur. 2022-2023 sezonuysa geçtiğimiz hafta başladı. Metro Enerji Salonu’nda oynana ligin ilk maçında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni güzel bir oyunla yenerek sezona başladık. Bu sezonun da takımımız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyor; Başantrenörümüz Can Aksu nezdinde tüm takımımıza canı gönülden başarılar diliyoruz.
 
Geçtiğimiz sene şampiyonluğumuzla birlikte Fenerbahçe Göksel Çelik Takımımızın, Avrupa Ligi’nde de ülkemizi ve kulübümüzü gururla temsil edeceğine yürekten inanıyoruz.
 
Bu sene Kulübümüz için çok önemli değerleri temsil ediyor. Bu sebeple Başkanımız, Cumhuriyetimizin 100. yılındaki hedeflerimizi sık sık dile getiriyor. Yarıştığımız her kulvarda olduğu gibi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın hedefi de her daim şampiyonluktur. Bu sene alacağımız şampiyonluk her bir şampiyonluktan belki daha da önemli olacaktır.
 
Hedeflerimizin yanında olan, başta Göksel Paslanmaz Çelik’e ve yanımızda olan tüm sponsorlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor; iş birliğimizin her iki markaya da hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.
 
Sözlerime son verirken; bu sene şampiyonluk yolunda en büyük destekçimiz yine Fenerbahçe’nin büyük taraftarı olacaktır. Tüm taraftarlarımızı takımımızın yanında olmaya, sezonun büyük bir bölümünde Fatih Spor Kompleksi’nde oynanacak maçlarımıza ve dönem dönem Metro Enerji Salonu’nda oynanacak maçlarımıza bekliyorum. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.
 
Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül: Takımımızın keyifle başarılarını izleyeceğimiz muhteşem bir sezon arzu ediyoruz
 
Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül, “Bugün burada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öncelikle bunu bir katkı olmasından ziyade bir sosyal sorumluluk olarak algılıyoruz.
 
Engelli vatandaşlarımızın sosyal hayatımızın içerisinde tutunabilmelerinin en büyük etkenlerinden biri şüphesiz ki spor. Bu bilinç ve sorumluluk doğrultusunda Tekerlekli Sandalye Basketbol Şubesini Fenerbahçemize kazandıran Sayın Başkanımız Ali Koç Bey’e ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonumuza sonsuz teşekkürlerimizi arz ederiz.
 
Bu doğrultuda Fenerbahçemize olan bu katkımızla beraber temennimiz ve arzumuz şudur ki; engeli sporuna verdiğimiz bu destekle beraber ülkemiz ve camiamız iş insanlarının da katkıda bulunmaları ve bizim onları teşvik etmemizdir.
 
Göksel Çelik ve Paslanmaz Ürünleri LTD. ŞTİ. ailesi olarak sporcularımızdan geçen sene olduğu gibi bu sene de şampiyonluk bekliyoruz. Bu vesileyle her daim onların yanında olacağımızı ifade etmek istiyoruz. Takımımızın keyifle başarılarını izleyeceğimiz muhteşem bir sezon arzu ediyoruz. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Burada olmaktan büyük onur duyduğumuzu ifade ediyorum.” diye konuştu.
 
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya: Göksel Paslanmaz Çelik, takımımızın ilk isim sponsoru olarak tarihteki yerlerini aldı
 
Şube ile bilgi veren ve sponsorluk anlaşmasının önemine değinen 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Rıfat Perahya da, “Tam 4 yıl önce isim sponsoru olarak başladığımız bu serüvendeki ana amacımız; toplumumuza fayda sağlamak, engelli bireyleri spor yapmaya teşvik etmek ve hayat standartlarını yükseltmelerine katkı sağlamaktı. Bugüne kadar bu alanda önemli yol kat ettiğimize inanıyorum. Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol takım lige katıldığından itibaren maçlar ulusal kanalda yayınlanmaya başladı, rekabet sayesinde ligin kalitesi ve seyircilerin maçlara ilgisi fazlalaştı, sponsorların dahiliyeti arttı ve bu sayede engelli sporcuların gelirleri ve hayat standartlarında önemli bir iyileşme oldu. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli sporuna ve sporcularına katkı sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.
 
Toplumsal faydanın önemini unutmadan Fenerbahçe’nin yarıştığı her alanda şampiyonluğun en önemli adayı olduğu ilkesini en baştan itibaren benimsedik. Geçtiğimiz 4 sezonda; 2 defa Türkiye Şampiyonluğu, 1 defa Euroleague 3 Şampiyonluğu kazandık, 1 defa da Türkiye 3.sü olduk. 1 sezonda da namağlup lider devam ederken pandemiden dolayı ligler iptal edildi. Sportif başarı açısından da bugüne kadar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın Fenerbahçe’ye yakışır bir performans sergilediğini söyleyebiliriz.
 
Geçen hafta başlayan yeni sezona teknik ve oyuncu kadromuzu eksiksiz koruyarak başladık. Yeni sezonda hedefimiz Türkiye Ligi’nde şampiyon olmanın yanı sıra ülkemizi Avrupa kupalarında da en iyi şekilde temsil etmek olacak. Takımımızın iki kulvarda da başarıya ulaşacağına yürekten inanıyoruz.
 
Bugüne kadar olan başarı hikayesinin arkasında birçok kahraman bulunuyor. Öncelikle Fenerbahçe Genel Kurul üyelerine bu şubenin açılması için Yönetim Kuruluna’na yetki verdikleri için teşekkür ediyorum. Başkanımız Sayın Ali Koç ve Yönetim Kurulu’na şubenin mali ve idari olarak yönetilmesi konusunda 1907 Fenerbahçe Derneği’ne olan güvenleri için, Şubeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Kemal Danabaş’a desteğine ne zaman ihtiyacımız olsa yanımızda olduğu için, Şube sorumlumuz Gökhan Akça ile Yönetim Kurulu üyemiz Cenk Öztanık’a da şubeyle ilgili her konuyu çözmek için sarfettikleri olağanüstü çaba için ayrıı ayrı teşekkür etmek istiyorum.
 
Son teşekkür de sponsorlarımıza… Sizler olmasaydınız bu takım bu başarıları gerçekleştiremezdi. 4 yıldır yanımızda olan, aramıza yeni katılan, irili, ufaklı tüm sponsorlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Engelli sporuna ve toplumumuza sandığınızdan çok daha büyük bir değer katıyorsunuz. İyi ki varsınız.
 
Ve bugün burada olma nedenimiz; Göksel Paslanmaz Çelik. Takımımızın ilk isim sponsoru olarak tarihteki yerlerini aldılar. Selim Beye ve Göksel Paslanmaz Çelik ailesine verdikleri destek için ne kadar teşekkür etsek azdır. Karşılıklı fayda yaratacak, uzun süreli bir birliktelik olmasını umuyor sponsorluk anlaşmamızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve imzalı forma takdimi gerçekleştirildi.
 
Son olarak destekleri için Göksel Paslanmaz Çelik’e ve1907 Fenerbahçe Derneği’ne teşekkür eden Yönetim Kurulu Üyemiz M. Kemal Danabaş, “Bu yolculukta bizi hiç yalnız bırakmayan ve desteğini her an hissettiren 1907 Fenerbahçe Derneği Üyesi sevgili dostum Gökhan Akça’ya ve yine 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi sevgili dostum Cenk Öztanık’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  1907 Fenerbahçe Derneği Başkanımız ve tüm 1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu ve tüm üyelerinin ayrı ayrı desteği ve katkıları var. Herkese ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Göksel Paslanmaz Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Emin Selim Akgül de, “Camianın içerisine girdikten sonra şunu gördüm; çok kıymetli iş insanları mevcut. Hepsi de kendi dallarında çok başarılılar. Fenerbahçe’ye katkıda bulunmak ve bu camiaya hizmet etmek için çok büyük görev edinmişler.  Bu iş bununla da bitmiyor. Diğer iş insanlarının da küçük ya da büyük ölçekli tüm iş insanlarının yer almaları lazım. 1907 Derneğine, Yönetim Kurulu’na ve Sayın Başkanımıza bir Fenerbahçeli olarak çok teşekkür ederim.  Böyle bir sosyal sorumluluk içerisinde olmak da manevi anlamda büyük bir gurur kaynağı oldu benim için. “ diyerek sözlerini noktaladı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları