HEFORSHE

Kulübümüz, 20. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’nde “Sporda ve Spor Yoluyla Eşitlik için Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Spor Kulübü Modeli” panelinde yer aldı

01 Aralık 2022 Perşembe 16:34

2018 yılından itibaren Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe Hareketine destek vererek büyük farkındalık yaratan Kulübümüz, Spor Bilimleri Derneğinin kuruluşunun 30. yıl dönümüne özel olarak 28 Kasım- 1 Aralık tarihlerinde Antalya’da düzenlediği 20. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi’nde temsil edildi.

‘Spor Ekonomisi, Sponsorluk ve Pazarlama’, ‘Spor İşletmeciliği’, ‘Spor Sosyolojisi’ gibi pek çok konu başlığının konuşulduğu kongrede Kulübümüzü İnsan Kaynakları Yöneticimiz Tuğçe Değerli temsil etti.

KASFAD Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Canan Koca Arıtan moderatörlüğünde yapılan “Sporda ve Spor Yoluyla Eşitlik için Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Spor Kulübü Modeli” oturumu, İnsan Kaynakları Yöneticimiz Tuğçe Değerli, UN Women HeForShe Proje Koordinatörü Sinem Aydın ve Stacey Pope’un katılımıyla gerçekleşti.
Panelde, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Duyarlı Spor Kulübü nasıl olunur?’ ve ‘Sporda Koruma’ konuları tartışılırken, söz konusu oturumda Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Spor Kurumu Rehberi de katılımcılarla paylaşıldı.

Kongrede, Kulübümüzün, HeForShe hareketine verdiği destekle gelinen noktada kadınların, toplumun her alanında güçlenmesi adına yaptığı çalışmalar ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile iş birliğimizi anlatan bir sunum da yapıldı.

Yoğun katılımın olduğu kongreye Olimpiyatlarda 4. olan ilk kadın milli atletimiz olan, ilklere imza atıyor olmasıyla bir kadın olarak kalıp yargıları kıran, ülkemizin dört bir yanındaki kadınlara ve kız çocuklarına örnek olan milli ciritçimiz Eda Tuğsuz da bir video ile gönderdi.

Kulübümüz, Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanması için yaptığı çalışmalarla tüm spor kamuoyuna öncü ve örnek olmaya devam ediyor.

Basın Fotoğrafları