HEFORSHE

KULÜBÜMÜZDE HEFORSHE EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

05 Mart 2024 Salı 16:17

2018 yılından itibaren Tüpraş’ın desteğiyle Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) tarafından yürütülen HeForShe hareketine destek vererek büyük farkındalık yaratan Kulübümüz, çalışmalarına devam ediyor.

Dünyaya örnek olan bu iş birliğini hayata geçiren Fenerbahçemizin yapmakta olduğu çalışmaların en önemli ayaklarından biri de toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleridir. Kulüp çalışanlarımızı harekete geçirerek eşitlikçi kurum kültürüne katkıda bulunmak ve bu yolla erkek egemen görünen ve algılanan spor dünyasında zihniyet dönüşümünü tetiklemek, Kulübümüzün bu projedeki en önemli amaçları arasında yer alıyor.

Bu çerçevede toplumsal cinsiyet eşitliğini Fenerbahçemizin kültürü haline getirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak için ikincisi düzenlenen iç eğitmenlik eğitimleri tamamlandı. Gönüllü olan 18 iç eğitmenimiz ile birlikte kulüp çalışanlarımıza Toplumsal Cinsiyet Eşitliği seminerlerimizi düzenlemeye kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Çalışanlarımız, sporcularımız ve teknik ekiplerimiz arasında yaygınlaştıracağımız toplumsal cinsiyet eşitliği eğitim ve seminerleri, UN Women eğitim ortağı ve aynı zamanda  yetişkin eğitimi ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çok tecrübeli olan AÇEV tarafından yapılıyor.

Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için 'Birlikte Eşitiz’ diyerek HeForShe hareketine dahil olan Kulübümüz, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda yaşayacağı dönüşüm ile kitleleri harekete geçirip farkındalık yaratarak ulusal ve uluslararası arenada örnek kulüp olacak adımlarına devam edecek.

Basın Fotoğrafları