HEFORSHE

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ ile ilgili açıklamalar yaptı

08 Mart 2019 Cuma 19:07

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt, Kulübümüzün düzenlediği 'Tarihe İz Bırakan Fenerbahçe Kadınları' organizasyonunda beIN SPORTS HABER'e açıklamalarda bulundu. Sözlerine bütün kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başlayan Simla Türker Bayazıt, organizasyon hakkında bilgi verirken, konuşmasının sonunda kadınlara ve kız çocuklarına anlamlı mesajlar verdi.

Bu organizasyon sayesinde geçmişi ve geleceği birleştirdiklerini dile getiren Simla Türker Bayazıt, “Bugün buradayız. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak 1950’li yıllarda kadın voleybol ve kadın basketbol takımlarını kuran eski sporcularımızla buradayız. O dönemin tabiriyle, eski sporcularıma ‘Fenerbahçe’nin şampiyon kızları’ olarak hitap edilirmiş. Açıkçası, çok duygu dolu anlar yaşadık. Herkes manevi olarak çok yükselmiş durumda. Böyle bir tarihimiz olduğu için ben de bir Fenerbahçeli olarak büyük bir gurur duyuyorum. Tarihimize, geçmişimize sahip çıkmazsak, geleceğimizi inşa edemeyiz. Burada altyapılardan genç sporcularımız da var. Burada biz geçmişle geleceği buluşturuyoruz. Her anlamda güzel bir organizasyona imza attığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Kulübümüzün desteklediği HeForShe hareketine ilişkin soruya ise Simla Türker Bayazıt, şu şekilde yanıt verdi:

“Başkanımızın vizyonu ve önderliğinde, Fenerbahçe çok büyük ve önemli bir rol üstlendi. Sezon başında Tüpraş ile bir yolculuğa çıktık ve bir projeye imza attık. Bu kapsamda, kadınlara ve kız çocuklarına toplumun her alanında olmaları için “Birlikte Eşitiz” diyoruz ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ile beraber çalışarak HeForShe hareketine destek veriyoruz. Bu konuda çok netiz. Fenerbahçe için kadınlar her zaman önemliydi ve bundan sonra da önemini korumaya devam edecek.”

Erkek egemen bir spor dalında kadın yönetici olmanın kendisine neler hissettirdiği hakkındaki soruya ise Simla Türker Bayazıt, “Olması gereken bu. Bunun için ‘Birlikte Eşitiz’ diyoruz. Birlikte daha güçlüyüz. Birlikte her şey daha anlamlı. Her türlü oluşumda kadınların olması bir fark yaratır. Kadınlarımızın ve kız çocuklarımızın cesur olmalarını, hayatın her dalına atılmalarını ve kendilerine güvenmelerini istiyorum.” şeklinde cevap verdi.