FUTBOL

Futbolcularımız, Beşiktaş galibiyetiyle ilgili konuştu

27 Nisan 2024 Cumartesi 21:44

Futbol A Takımımız, Trendyol Süper Lig 34. haftasında konuk ettiği Beşiktaş’ı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından oyuncularımız Dusan Tadic, Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Dusan Tadic: Taraftarlarımızı mutlu ettiğimiz için biz de mutluyuz

Dusan Tadic, galibiyeti şu şekilde değerlendirdi:
Ben, kolumda kaptanlık bandı olsa da olmasa da zaten aynı şeyleri yapmaya devam ediyorum, yapmaya devam da edeceğim. Çünkü ben takımın liderlerinden biriyim ve liderlerinden biri olduğunuz zaman saha içerisinde bunları yapmak sizin zorunluluğunuz. Maça iyi başlangıç yaptık. Ama kırmızı karttan sonra biz de birazcık yavaşladık. Belki de birbirimizden biraz daha talepkâr olmamız gerekiyor. 2’yi bulmamız gerekiyordu ki bulduk ama birazcık daha güçlü oyun oynamamız gerekiyordu. 2-1’den sonra belki birazcık gerildik ve maçı bir an önce bitirmek istedik. Ancak en önemlisi kazanmaktı. Taraftarlarımızı mutlu ettiğimiz için biz de mutluyuz.

Dusan Tadic, şampiyonluk yarışına dair soruya ise şu şekilde cevap verdi:
Evet, zor bir durum çünkü artık bizim elimizde değil, Galatasaray’ın elinde. Bizim yapmamız gereken şey bu 4 maçı da kazanmaya çalışmak. Ondan sonra neler olacağını göreceğiz. Rakibimizin de puanlar kaybetmesini umuyoruz. Onlar da güçlü bir takım ama belirtmiş olduğum gibi neler olacağını göreceğiz. Bizlerin elinde değil ama bizim yapmamız gereken şey sonuna kadar inanmak ve bu 4 maçın da tamamını kazanmak. Sonrasında neler olacağını göreceğiz.

Michy Batshuayi: Önemli bir galibiyet aldık

Galibiyetin önemine değinen Batshuayi, “Mutluyum elbette. Önemli bir gol kaydettiğimi düşünüyorum. Bugün ilk 11’de başlama fırsatım oldu, uzun bir aradan sonra. Takıma yardım edebildiğim için elbette ki mutluyum. Fenerbahçe açısından en önemli şey galip gelmek. Bunu başardığımız için mutluyuz. Önemli bir galibiyet aldık. Sezon sonuna kadar bu şekilde devam edeceğiz.” dedi.

Teknik Direktörümüz İsmail Kartal’ın kendisine güvendiğini dile getiren golcü futbolcu, “Hocamızla görüştüğümüzde bana güvendiğini belirtti. Benden iyi bir performans beklediğini söyledi. Neler yapmam gerektiğini, sahada nasıl bir oyun ortaya koymam gerektiğini benimle paylaştı. Ben de verdiği görevleri yerine getirmeye çalıştım. Bugün de onun verdiği görevleri iyi bir şekilde dinleyip, sahada iyi bir performans ortaya koymaya gayret gösterdim. Artık sezon içerisindeki son maçlara giriyoruz. Bana göre bugün de herkes çok pozitif bir performans ortaya koydu. Öyle zannediyorum ki bu şekilde son maça kadar devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

İrfan Can Kahveci: Bugün maça çok iyi başladık

Sözlerine Avrupa Şampiyonu olan iki boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli’yi tebrik ederek başlayan İrfan Can Kahveci, “Öncelikle iki sporcumuz Busenaz’larımızı tebrik ederim, Avrupa Şampiyonu oldular. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak her dalda şampiyonluğa ilerliyoruz. Bugün maça çok iyi başladık. Rakibimiz 10 kişi kaldıktan sonra da kalitemizi göstermeye çalıştık. 2-0’dan sonra aslında biraz daha iyi olabilirdik. Bu maçtan onun da dersini çıkaracağız.” diye konuştu.

İrfan Can Kahveci, sözlerini şu şekilde noktaladı:
Biz, önümüzdeki her maçı kazanmak istiyoruz. Her maçımıza da bu parolayla çıkıyoruz. Her maçı kazanacağız. Sonucuna bakacağız inşallah.”