BASKETBOL

Avrupa Şampiyonu Potanın Kraliçeleri, tarihi başarının hikâyesini anlattılar

16 Nisan 2024 Salı 18:35

Kadınlar EuroLeague’de elde ettiği üst üste ikinci şampiyonlukla bunu başaran ilk kadın Türk takımı olan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, bu tarihi zaferi ve sezonun öyküsünü Fenerbahçe Televizyonu aracılığıyla paylaştı. Başantrenörümüz Valerie Garnier ve oyuncularımızın açıklamaları şu şekilde:
 
Başantrenörümüz Valerie Garnier: Maç sonu çok duygusal anlar yaşadım.Vefat eden babama bu kupayı alacağıma dair söz vermiştim. Dolayısıyla o sözü gerçekleştirmiş olmanın verdiği gurur vardı
 
"Bir antrenörün kariyerinde olabilecek en yüksek kupa. Ben de bundan dolayı çok gururluyum. Maç sonu çok fazla duygusal anlar yaşadım. Vefat eden babam aklıma geldi. Bu kupayı alacağıma dair ona bir söz vermiştim. Dolayısıyla o sözü gerçekleştirmiş olmanın vermiş olduğu bir gurur vardı. İnişli çıkışlı çok fazla duygusal anlar yaşadık. Aslında biraz da onun yansımasıydı. Bir koçun kariyerinde unutulmayacak bir andı.
 
Kupayı kaldırmadan önce maçı oynamamız gerekiyor. Takım olarak bunu unutmamız lazım. Önemli bir maçımız var. Hedefimiz dördüncü kupayı da kazanmak. Yanılmıyorsam Fenerbahçe’de bir sezonda 4 kupa kazanılmadı. Bunu başaran ilk takım olmak istiyoruz. Bu da ayrı bir motivasyon ama oynamadan kazanılmıyor.
 
Kaptanımız Alperi Onar: İlk günden itibaren hedefimiz buydu. Çok fazla maç oynadık ve hedeflerimizden hiç sapmadık
 
İnanılmaz bir sezon geçirdik. Herkesin verdiği emeklere yakından şahit oldum. Hak edilmiş bir şampiyonluk. Senelerin emekleri bu. Herkes bu şampiyonluklar için uzun yıllardır emek veriyor. Son iki yıldır karşılığını alıyoruz ama dediğim gibi bu uzun uzun yılların emekleri. Senelerce buraya emek verenlere ve sporculara tekrardan teşekkür ediyorum. Buraya gelene kadar onlar bize hayal kurdurdu. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. İlk günden itibaren hedefimiz buydu. Çok fazla maç oynadık ve hedeflerimizden hiç sapmadık. Taraftarlarımız için çok mutluyum. Mersin’i evimize çevirdikleri ve her yerde böyle oldukları için teşekkür ediyorum. Yarın bir kere daha desteklerini bekliyoruz.
 
Kayla McBride: Bu takımla gurur duyuyorum
 
Bu grupla bu başarılara ulaşmak beni çok mutlu ediyor. Bu takımla gurur duyuyorum. İniş çıkışlar ve zor günler oluyor ama sonunda emeklerinin karşılığını alabiliyor olmak bizi en çok ödüllendiren durum.
 
Emma Meesseman: Bu kupayı taraftarlarımızın önünde kutladık
 
Türkiye’de bu kupayı kazanmak çok özeldi. Bu kupayı taraftarlarımızın önünde kutladık. Yarın bir finalimiz daha var. 2 günde şampiyonluğu kutlayabilmek bizim için iyiydi ama önümüzde bir maç daha var.
 
Napheesa Collier: Taraftarlarımızın önünde kupayı kazanmış olmaktan dolayı mutluyum
 
Çok heyecanlı ve mutluydum. Aynı zamanda bu takımla taraftarlarımızın önünde kupayı kazanmış olmaktan dolayı çok da müteşekkirim.
 
Yvonne Anderson: Avrupa’nın en iyi turnuvasını kazanmak ve bunu taraftarlarımızın önünde kutluyor olabilmek bizi çok mutlu ediyor
 
Burada Dünya’nın en iyi oyuncularıyla Avrupa’nın en iyi turnuvasını kazanmak ve bunu taraftarlarımızın önünde kutluyor olabilmek bizi çok mutlu ediyor. Çok fazla duygu içeriyorum. Çok uzun sezon oldu. Çok fazla maç oynadık. Bir tane daha hedefimiz var ama Avrupa hedefimize ulaşmış olduk.
 
Nikolina Milic: Bu takımla burada olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum
 
Fenerbahçe formasının verdiği sorumluluğu ve ağırlığı biliyoruz. Buna karşılık sahada en iyi performansımızı göstermemiz gerekiyor. Ben de bunu yapmaya çalıştım. Hedeflerin bilincindeyiz. Bir tane daha maçımız var dolayısıyla tamamıyla rahatlayamıyoruz ama bu takım onun da üstesinden gelecektir. Bu takımla burada olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum ve tabii ki çok mutluyuz.
 
Marieme Badiane: Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum
 
Çok büyük bir iş başardık. Aslında bunu beklemiyordum çünkü sezona başka bir takımla başlamıştım. İki ay önce buraya dahil oldum ve bu takımda olmaktan dolayı çok gururluyum. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum ve kulüp için çok mutluyuz. Bizim için çok güzel bir andı. Sanki sezon başından itibaren buradaymışım gibi çünkü takım arkadaşlarım beni çok iyi ağırladı. Bu süreci kolay kıldıkları için onlara da çok teşekkür ediyorum.
 
Tilbe Şenyürek: İnşallah dördüncü kupamızı da alıp hepsinin coşkusunu birlikte yaşayacağız
 
Hala içten içe çok coşkuluyuz ama bu zafer coşkumuz bastırıldı çünkü yarın odaklanmamız gereken başka bir final maçı var. İnşallah dördüncü kupamızı da alıp hepsinin coşkusunu birlikte yaşayacağız. Bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. İki de iki yapmak çok özel. Hepsiyle tüm takımla gurur duyuyorum. Saha içinde ve saha dışında müthiş bir emek vardı. Final maçında tribünler müthişti.
 
Sevgi Uzun: Sezon çok uzun ve yorucuydu ama daha bitmedi. Bir kupa daha var
 
Çok heyecanlıydık. Mersin’de ilgi çok fazlaydı. Mersin halkı bizi evimizde hissettirdi. Enerji çok güzeldi. Çok çok özeldi. Benim ilk, kulübümüzün ikinci EuroLeague kupası. Bizim için anlamı çok büyük. Sezon çok uzun ve yorucuydu ama daha bitmedi. Bir kupa daha var. WNBA'de gidecek olmaktan dolayı zaten çok heyecanlıydım müthiş ilgi sonrası daha da heyecanlandım. Orada Türkiye’yi ve Fenerbahçe’yi temsil ediyor olmak benim için ayrı bir motivasyon.  Orada tanığım isimler de olacak. O yüzden rahatım. İnşallah çok güzel geçer.
 
Natasha Howard: Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım
 
Bu hafta sonu bizim için çok önemliydi. Herkes müthiş konsantreydi. Ben de kenarda olabildiğince destek olmaya çalıştım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım.
 
Kitija Laksa: Fenerbahçe’nin bir parçası olmak benim için çok önemliydi. Bundan dolayı çok mutluyum
 
Çalışmalarımın sonucu ve hedefim bu şampiyonluktu. Fenerbahçe’nin bir parçası olmak benim için çok önemliydi. Bundan dolayı çok mutluyum. Şimdi önümüzde bir maç daha var. Burada olduğumdan dolayı çok gururluyum.
 
Marija Lekovic: Bir hayalim gerçekleşti. Gurur duyuyorum
 
İnanılmaz hissediyorum. Bir hayalim gerçekleşti. Böyle bir takımın içinde olduğum için çok müteşekkirim. Gurur duyuyorum. Hedeflerimizden biri buydu. Bu takımda böyle oyuncularla olduğumdan dolayı çok mutluyum.
 
Duygu Özen: Bu kupayı hak ettik. Tüm sezon bunun için çalıştık
 
Böyle bir takımın parçası olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Çok da gururluyum. Bu kupayı hak ettik. Tüm sezon bunun için çalıştık. 3 kupamızı aldık. Yarın inşallah dördüncü kupamızla İstanbul’a döneceğiz.
 
İdil Saçalır: Taraftarlarımızın desteğiyle daha güçlüyüz. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim
 
İlk EuroLeague kupası inanılmaz bir duyguydu, bunu üst üste iki kere yaşamak bambaşka bir duygu. Mersin’de oynamış gibi değil de evimizde oynamış gibi hissettim. Yarın bir maçımız daha var. Aynı atmosferi taraftarlarımızdan bir kere daha yaratmalarını istiyoruz. Onların desteğiyle daha güçlüyüz. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ederim. Başkanımıza, takımımıza, staffımıza, taraftarlarımıza, sizlere çok teşekkür ediyorum.
 
Selin Rachel Gül: Çocukken hayali ile büyüdüğüm yerde olmak çok keyifli bir his. Üst üste ikinci defa EuroLegae kupasını aldığımız için çok mutluyuz
 
Bu takımın parçası olmak ve bunda katkın olduğunu bilmek çok güzel. Fenerbahçe’de olmak çok güzel bir his. Ben çok büyük bir Fenerbahçeliyim. Ailem çok büyük Fenerbahçeli. Çocukken hayali ile büyüdüğüm yerde olmak çok keyifli bir his. Üst üste ikinci defa EuroLegae kupasını aldığımız için çok mutluyuz.
 
Merve Aydın: Tarihi bir başarıyı ikinci kez gerçekleştirdik
 
Sakatlık bir sporcu için en zorlu süreçler ama takımımla bunu en iyi şekilde atlatıyorum. Bu takımın bir parçası olduğum için mutluluk ve gurur duyuyorum. Tarihi bir başarıyı ikinci kez gerçekleştirdik. Saha dışında yapabileceğimin maksimumunu vermeye çalışıyorum. Enerjim belki sahada değil ama saha dışında katkı sağlamaya çalışıyorum. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Fenerbahçe armasına yakışır şekilde mücadele edildi.
 
Yardımcı Antrenörümüz Camille Aubert: Hayallerimin ötesinde bir gün yaşadım
 
2002’de Fransız takımı Valenciennes EuroLeague şampiyonu olduğunda odamda posteri vardı. Antrenörü de o posterin içerisindeydi. Dün bana mesaj attı ve tebrik etti. Halen algılayamadığım bir gerçeklik. Çok mutluyum. Daha önce basketbolda oynadım ama hiç ulaşılamayacak bir rüyaya ulaşmış gibi hissediyorum. En büyük hayallerinizde bu var. Antrenör olarak buna ulaşabilmek bana çok gurur veriyor. Kızlarla gurur duyuyoruz. Sezon içerisinde onlardan çok istedik. Bunları gerçekleştirdiler ve gerçekleştirmeye devam ediyorlar. Aynı şekilde staff. Herkes çok sıkı çalışıyor. Verdiğiniz emeğin karşılığını alıyor olabilmek çok mutlu ediyor. Hayallerimin ötesinde bir gün yaşadım. 
 
Yardımcı Antrenörümüz Ömer Buharalı: Kendi adıma Fenerbahçe’deki tek eksik kupamdı.  Çok mutlu oldum
 
Çok büyük başarı ve şampiyonluk. İki sene üst üste almak. Kendi adıma Fenerbahçe’deki tek eksik kupamdı.  Çok mutlu oldum. Harika bir sezon geçirdik ve devam ediyoruz. Yarın kazanıp 4 kupayla inşallah sezonu kapatacağız.
 
Yardımcı Antrenörümüz Semih Akdemir: Dördüncü kupayla sezonu tamamlamak istiyoruz
 
Süper Kupa ile başladık. Türkiye Kupası ile devam ettik. Üst üste ikinci EuroLeague kupasını da kazandık. Başkanımıza, Yönetim Kurulumuza, staffa ve oyunculara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. A takımdaki ilk senemdi. Yarın da dördüncü kupayla sezonu tamamlamak istiyoruz."
 
Program teknik ve idari kadronun röportajlarıyla tamamlandı.


Basın Fotoğrafları