YÜKSEK DİVAN KURULU

YDK Başkanımız Uğur Dündar: Hiçbir güç Cumhuriyetin 100. yılında Fenerbahçemizin şampiyon olmasını engelleyemeyecek

04 Şubat 2023 Cumartesi 11:32

Yüksek Divan Kurulu Başkanımız Uğur Dündar’ın, Kulübümüzün Yüksek Divan Kurulu Olağan Toplantısı’nda yaptığı konuşma aşağıdaki gibidir:
 
"Bugün çok tarihi bir toplantı yapacağız. Dün çok sevgili kız kardeşimizi kaybettik. Cenazesini aile içerisinde defnettik. Beni arayarak, mesaj atarak acımızı paylaşan ve dualarını esirgemeyen tüm değerli Fenerbahçelilere ailem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Sizlere de uzun sağlıklı ömür diliyorum. Yaramıza tuz bastık ve bugün bu toplantıya geldik. Çünkü bir yanda ailevi acımız diğer yanda perşembe akşamı Fenerbahçemizin bir operasyona tabii tutularak 3 puanımızın katledilmesi ve peş peşe haksızlıkların uygulanması sizler gibi her Fenerbahçeli gibi benim yüreğimde de isyan duyguları oluşturdu. Bunun nedenlerini çok düşündüm. Bana göre neden ortada. 3 Temmuz’da Fenerbahçemiz hangi nedenle kumpasa hedef olduysa bu yılda bu sezon başlangıcından beri çeşitli girişimlerle puanlarımız gasp edilmeye başlandı. Ve Fenerbahçe hedef tahtasına oturtuldu. Çünkü her Fenerbahçeli yürekten inanır ki, Fenerbahçe dendiğinde akla Cumhuriyet gelir, Fenerbahçe dendiğinde akla Atatürk gelir.

Futbol sistemin içinde 3 Temmuz kalıntısı bazı odaklar Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetin Fenerinin Atatürk’ün aydınlanmacı ışığını yaymasını ve şampiyonluk parıltısının tüm Türkiye’ye dalga dalga yansımasını istemiyorlar. Onun için Fenerbahçe’yi engellemeye, Fenerbahçe’yi durdurmaya ve Fenerbahçe’nin haklı puanlarını gasp etmeye çalışıyorlar. Burada tek tesellimiz takımımızın belki de sezon başından beri en heyecan verici, en göz alıcı futbolunu sergilediği bir geceyi yaşamış olmamız. Bu gerçekler bize şunu hatırlatıyor; bugün bizler Fenerbahçe’ye sevdalılar yönetimimizin arkasında her zamandan daha fazla birlik ve bütünlük içinde dimdik durmalıyız. Bizim için başka çıkış yolu yok. Ya bir ve bütün olacağız ya da hedef tahtasının ortasında durup çeşitli saldırılara uğrayacağız. Fenerbahçe bir ve bütün olduğunda 3 Temmuz’da ne yaptıysa ve o büyük gücünü tüm Türkiye’ye gösterdiyse bugünden itibaren de aynı gücü aynı kararlılık birlik ve bütünlük içerisinde göstermelidir.

Çeşitli provokasyonlar yapmak isteyecekler, bu dayanışmayı birlik ve bütünlüğü sergilerken ülkemizin de bir seçim atmosferine girdiğini düşünerek bu provokasyonlardan uzak durmak ve daima yönetimin göstereceği hedef doğrultusunda ilerlememiz gerekiyor. Buna son derece özen göstermeliyiz.

Bugün Başkanımız Sayın Ali Koç, tarihi bir konuşma yapacak. Bazı görseller kullanacak, uğradığımız haksızlıkları belgeleri ve görüntüleriyle hiç kimsenin itiraz edemeyeceği bir açıklık içinde bilgilerinize sunacak. O nedenle ben değerli Yüksek Divan Kurulu üyelerinin konuşma sürelerini uzatmamalarını ve Başkanımızın rahatlıkla tüm gerçekleri bizimle paylaşmasına imkân sağlayacak süreyi ona bırakmalarını istirham ediyorum.

Bütün kumpaslara, puanlarımızı gasp etme çabalarına açık açık sergilenen bilinçli operasyonlara kısacası Fenerbahçe’ye karşı her türlü girişime rağmen ben, Yüksek Divan Kurulumuzun Başkanlık Divanının değerli üyeleri hepimiz ve inanıyorum ki sizler de kalben şuna inanıyorsunuz. Hiçbir güç Cumhuriyetin 100. yılında Fenerbahçemizin şampiyon olmasını engelleyemeyecek. Yeter ki buna inanalım, bu inançla sonuna kadar takımımızın arkasında duralım. Ve tribünlerimizde çok ses yerine daima tek sesle hep birlikte Fenerbahçemizin arkasında duralım arkadaşlar, değerli üyeler. Sevgili taraftarlarımız lütfen bundan böyle aranızda seyirci olarak gelen varsa onlara aynı zamanda taraftar olduğunu ve o taraftarlık kapsamında kulübümüzün şanlı renklerini e şanlı geçmişini temsil ettiklerini hatırlatalım. Ve tribünde maçları seyrederken bu bilinçle tezahürat etmelerini isteyelim. "


Basın Fotoğrafları