FB DOĞUŞ YELKEN

Fenerbahçe Doğuş Yelken, Türkiye Turu Rekorunu kırarak bir ilke imza attı

14 Ocak 2024 Pazar 16:59

Türk yelkenciliğinin lokomotifi olma misyonuyla tarihi başarılara imza atan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, bir ilki daha gerçekleştirdi.

Gelecek kuşaklar için adeta bir ekol haline gelen Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, genç sporculara olimpiyat dışında yeni hedefler ve vizyon sunma amacıyla Türkiye’de yelkenin markalaşması için sponsorumuz Doğuş Grubu’nun öncülüğünde Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen 4 kişilik Türkiye Turu Rekorunu kırarak bir ilke imza attı.

3 Ocak'ta Karadeniz'in en doğusu Artvin Hopa'dan başlayan 1600 mil mesafeli bu deniz seyri, Türkiye'nin bir ucundan diğer ucuna, Hatay İskenderun‘a kadar uzandı. Sinop, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Marmaris Knidos Feneri ve Kıbrıs Zafer Kayalıkları gibi önemli noktaları içeren tur, İskenderun’daki balıkçı barınağında son buldu ve Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemiz, bu turu hiç durmadan, rüzgârın gücüyle 10 gün 2 saat 47 dakikada tamamlayarak rekor kırdı.

Dört olimpiyat tecrübesi bulunan Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizin Başantrenörü Ateş Çınar, Fenerbahçe Doğuş Yelken Okul Müdürü Barış Koncagül, Evren Koncagül ve Doğukan Kandemir, World Sailing Uluslararası Rekorlar kategorisinde yer alan bu rekor denemesini 10 gün 2 saat 47 dakikada yaptı.

Ekibimiz, İskenderun Limanı Balıkçı Barınağı’nda aileleri ve sevdikleri tarafından karşılandı. Daha sonra İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen plaket törenine katılan kafilemize Türkiye Turu Rekoru plaketini İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek takdim etti.

'Cesaretimiz Doğuştan: Kanatlarımız Rüzgar, Yolumuz Deniz' sloganı ile gerçekleştirilen bu zorlu yolculuk, Türkiye'de bir ilk olarak karbon ayak izi ölçümüyle de dikkat çekti.

Daha önce kış aylarında hiç denenmeyen Türkiye Turu Rekoru, Doğuş Grubu'nun sürdürülebilirliği merkeze alan yaklaşımıyla; yenilenebilir enerji kullanımı sayesinde minimum emisyon salımı ve karbon nötr olarak gerçekleştirildi. Ayrıca Doğuş Grubu markalarının destekleriyle rekoru kıran sporcular kolektif çalışma bilinci, teknoloji ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle donandı.

Bu adımlarıyla Türk yelkenciliğinin lokomotifi olma misyonunu daha da ileri götüren Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubemizi, tüm desteklerinden ötürü sponsorumuz Doğuş Grubu’nu ve zorlu hava şartlarında kısıtlı yemek ve su imkânıyla seyir boyunca tüm zorlukların üstesinde uyum içerisinde gelerek bu yolculuğu rekor sürede tamamlayan sporcularımızı çabalarından, emeklerinden ve cesaretlerinden dolayı tebrik eder, elde edilen bu başarının herkese ilham ve motivasyon kaynağı olmasını temenni eder, Türk yelkenciliğine hayırlı olmasını dileriz.

Basın Fotoğrafları