VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 İlbank

18 Nisan 2023 Salı 16:31

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, ligde 25. hafta mücadelesinde İlbank ile TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda karşılaştı. Başkent ekibi karşısında baştan sona üstün bir oyun sergileyen Takımımız 25-10, 25-12 ve 25-12’lik setler sonunda mücadeleden 3-0 galip ayrıldı. Ekibimiz, 25 hafta sonunda 21. galibiyetini elde etti.

Normal sezonun bitimine 1 hafta kala play-off eşleşmeleri belli oldu. Fenerbahçe Opet yarı final etabında VakıfBank ile, Eczacıbaşı Dynavit de Türk Hava Yolları ile eşleşti.

Takımımız, Misli.com Sultan Ligi’nde normal sezonun son haftasında 23 Nisan Pazar günü saat 14.00’da TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda Türk Hava Yolları’nı konuk edecek.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız maça; Melissa Vargas, Ana Cristina De Souza, Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Meliha Diken, Macris altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Ankara temsilcisinin servisiyle başlayan maçta ilk sayı Fenerbahçemizin oldu. (1-0) Skorun 3-3’te eşitlendiği setin hemen başında Melissa Vargas ve Meliha Diken’le bir ritim yakalayan Takımımız, 4-0’lık seri sonunda skoru 6-3’e getirdi. İlbank, bu skorla maçtaki ilk molasını aldı. Mola dönüşünde de üretken oyununa devam eden Sarı Melekler, Kaptan Eda Erdem Dündar’ın blok performansıyla fark yarattığı anlarda Aslı Kalaç’ın da Ace katkısıyla farkı 7’ye çıkarttı. (10-3) Bu bölümde ikinci molasını alan İlbank, mola dönüşünde Tuğçe Öcal’ın sayısıyla serimize nokta koydu. (10-4). Setin devamında Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız yakaladığı uzun serilerle sonuca gitti ve 25-10’la ilk seti kazanmayı başardı.

Melissa Vargas, Ana Cristina De Souza ve Macris’in 7-0’lık serisiyle çok iyi başladığımız ikinci sette konuk ekibin ilk sayısı Aysun Aygör’den geldi. (7-1) Eda Erdem Dündar’ın iki numaradan bulduğu sayılarla skor da 14-4 oldu. Eylül Karadaş ve Tuğçe Öcal’la maça tutunmaya çalışan İlbank’a, Kaptan Eda ve Ana Cristina’yla geçit vermeyen Sarı Melekler, Lazareva ve Aslı Kalaç’ın da blokta kurduğu üstünlükle setin kazananı oldu. (25-12)

İpar Özay Kurt ve Fatma Nur Erdoğan’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan sette Lazareva’nın skorer oyunuyla Fenerbahçemiz 8-4’lük üstünlüğü yakaladı. Devam eden bölümde Tuğçe Öcal, Aysun Aygör ve Ayşin Yarayan’la farkı eriten Başkent ekibi skoru 13-11’e getirdi. İlk iki sete oranla üçüncü sette oynadığı oyunla maçın içinde kalmaya çalışan İlbank’ı, 10-0’lık seriyle durduran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız seti 25-12; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları