VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 Bolu Belediye Spor

08 Nisan 2023 Cumartesi 18:28

Sarı Melekler, ligde 23. hafta mücadelesinde Bolu Belediyesi'ni ağırladı. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nun ev sahipliğinde oynanan müsabakanın kazananı 25-17, 25-16 ve 26-24’lük setler sonunda 3-0’la Fenerbahçemiz oldu. 23. maçında 19. galibiyetini alan Ekibimiz, zirve takibini sürdürdü.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde 3-0’ın rövanşında 13 Nisan Perşembe akşamı Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda VakıfBank’ı konuk edecek.

Takımımızın ilk 6’sı şu isimlerden oluştu:
Macris Carneiro, Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva, Meliha Diken, Aslı Kalaç, Eda Erdem Dündar ve libero Gizem Örge.

Arina’nın sayılarıyla maça iyi giren Fenerbahçemiz 2-0’ı buldu. Rakibin blok sayılarıyla 2-2’yi yakaladığı sette Ekibimiz Arina Fedorovtseva’nın etkili servisleriyle setin hemen başında 4 sayılık bir üstünlük yakaladı. (6-2) Elsie Dixon ve Alvarez’le toparlanan Bolu Belediye Spor skoru 7-6’ya getirdi. Kadın Voleybol Takımımız; Melissa Vargas ve Arina’yla oyunu domine ettiği bölümde skor avantajını da korumayı başardı. (11-7) Kodala ve Dixon’la sette kalmaya çalışan konuk ekibe Vargas ve Arina’nın hızlı hücumlarıyla cevap veren Fenerbahçemiz sette son bölüme 20-14 önde girdi. Lazareva’nın arka alan hücumlarıyla da sonuca giden Ekibimiz, 25-17’yle setin kazananı oldu.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Arina’ya hücumda yardım eden Lazareva’nın sayılarıyla 5-1 öne geçti. Konuk ekipte serimize son veren isim Alvarez olurken,  devam eden bölümde Vuchkova ve Aslı Kalaç’ın skor yüküne ortak olmasıyla fark 7 sayıya çıktı. (9-2) Bolu Belediye Spor, bu bölümde oyuna dahil ettiği Buket Yılmaz’dan katkı alsa da Lazareva ve Arina çiftiyle oyunda fark yaratan Takımımız, skoru 14-5’e getirdi. Rakibin direncinin kırıldığı sette skorerleriyle sonuca giden Kadın Voleybol Takımımız 22 dakika süren seti 25-16’yla önde tamamladı.

İlk iki setin aksine üçüncü sete daha iyi başlayan taraf Bolu Belediye Spor oldu. (4-7)  Devamında 7-0’lık bir seri yakalayan Fenerbahçemiz skor üstünlüğünü eline aldı. (11-7) Alvarez ve Kodala’yla maça tutunan konuk ekip ilerleyen bölümde sete ortak oldu. (18-17) Arina Fedorovtseva ve Anna Lazareva’yla fark yaratan Sarı Melekler, çekişmeli geçen seti 26-24’le kazanarak sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Maçın ardından sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı. Voleybolcumuz Ana Cristina De Souza ile Yardımcı Antrenörümüz Salih Erdoğan Tavacı ve Kondisyonerimiz Marko Stojanovic’in doğum günleri kutlandı. Takımımız tarafından hazırlanan doğum günü pastalarının mutlarını üfleyen ekibimiz, ardından objektiflerimize poz verdi.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Altan Göçer

Basın Fotoğrafları