VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley’de adını Dörtlü Finale yazdırdı

07 Mart 2023 Salı 18:43

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley Dünya Baltacıoğlu Özel Sezonu çeyrek final etabında Eczacıbaşı Dynavit ile karşılaştı. Sarı Melekler, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakadan 3-0 gibi net bir skorla galip ayrıldı. 25-23, 25-15 ve 27-25’lik setler sonunda maçın kazananı olan Takımımız, adını yarı finale yazdırdı. Fenerbahçemiz, Dörtlü Finalde Türk Hava Yolları ile karşılaşacak. 

Karşılaşmanın en skorer oyuncusu 23 sayıyla Arina Fedorovtseva oldu. 

Tamamen dolu tribünler oynanan müsabakayı Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da takip etti.

Fenerbahçe Opet, ‘Acımız sonsuz Türkiye’mizin başı sağ olsun’, Eczacıbaşı Dynavit ise ‘Yaralarımızı hep birlikte saracağız, geçmiş olsun Türkiye’ pankartlarıyla sahaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için karşılaşma öncesinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın ilk 6’sı şu isimlerden oluştu:
Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Ana Cristina, Macris Carneiro ve libero Gizem Örge.

Maçın ilk sayıları Voronkova ve Boskovic’le Eczacıbaşı Dynavit’in oldu. (0-2) Bu skorun ardından rakibine 3-0’lık seriyle cevap veren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 3-2’yi buldu. Eczacıbaşı Dynavit, orta hücumlardan bulduğu sayılarla 3-5’lik üstünlüğü yakalasa da, Ekibimiz Melissa Vargas gibi yüksek yüzdeyle oynayan ismiyle skora denge getirdi. Direkt hatalarla oynadığımız bölümde konuk ekip 9-11 öne geçse de, Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın üretken oyunuyla skor 12-11’e geldi. Aslı Kalaç ve Ana Cristina’nın blok performansıyla da rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, iki sayılık bir fark yakaladı. (14-12) Voronkova’yla sete ortak olan Eczacıbaşı Dynavit’i, Vargas’ın hücum, Arina’nın da Ace performansıyla geride bırakan Takımımız, farkı 4 sayıya çıkardı. (20-16). Konuk ekibin sete ortak olma girişimlerini sonuçsuz bırakan Ekibimiz, 25-23’le setin kazananı oldu.

İkinci sete 3-0’lık seriyle hızlı başlayan Eczacıbaşı Dynavit’e, Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’la cevap veren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 3-3’ü buldu. Devamında Arina Fedorovtseva’nın Aceleriyle fark yaratan Ekibimiz, Vargas ve Aslı Kalaç’ın da blok performansıyla 9-5’lik üstünlüğü yakaladı. Kaptan Eda Erdem Dündar ile Macris’in orta hücumlarıyla rakibin savunma direncini kıran Fenerbahçe Opet; avantaj toplarını da iyi değerlendirdiği seti Arina Fedorovtseva, Melissa Vargas ve Ana Cristina’nın üstün oyunuyla 10 sayı farkla önde tamamladı. (25-15)

Üçüncü sete iyi başlayan taraf Fenerbahçemiz oldu. (3-1) Eczacıbaşı Dynavit’in Boskovic ve Voronkova’yla ortaya koyduğu direnci Arina Fedorovtseva’nın etkili oyunuyla kıran Sarı Melekler, skor üstünlüğünü korudu. (12-6). Karşılıklı sayılarla devam eden bölümde rakip takım farkı bir ara 1 sayıya (16-15) kadar düşürse de sette son bölüme 20-18’le önde giren taraf Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu. Son anları büyük bir çekişmeye sahne olan seti 27-25; maçı da 3-0 kazanan Sarı Melekler adını Dörtlü Finale yazdırdı.

Karşılaşmanın istatistiklerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar: Altan Göçer

Basın Fotoğrafları