VOLEYBOL

VakıfBank 3-1 Fenerbahçe Opet

03 Mayıs 2022 Salı 22:11

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi Final Etabı ikinci maçında VakıfBank’a konuk oldu. Takımımız, VakıfBank Spor Sarayı’nda oynanan maçtan 3-1 mağlup ayrıldı ve seride durum 1-1’e geldi.

Final serisinde üçüncü maç 6 Mayıs Cuma günü VakıfBank Spor Sarayı’nda oynanacak. Saat 20.00’de başlayacak mücadele TRT Spor Yıldız’dan ekranlara gelecek.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ile Can Gebetaş da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Takımımız mücadeleye Melissa Vargas, Naz Aydemir Akyol, Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Mina Popovic, Meliha İsmailoğlu ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Meliha İsmailoğlu’nun plasesiyle maçın ilk sayısı Fenerbahçemizin oldu. Takımımız, hücumda Arina ve Melissa Vargas’la da sayılar bulurken, VakıfBank; Gabi Guimaraes ve Isabelle Haak’la 6-3’ü yakaladı. Devamında serviste Haak’ın Ace katkısı ile Bartsch-Hackley’in çapraz hücumunda bir seri bulan ev sahibi takım 12-5’lik üstünlüğü yakaladı. Orta hücumda Mina Popovic’le rakibin serisine son verdiğimiz sette skor 12-6’ya geldi. VakıfBank’ın skor üstünlüğünü son bölüme taşıdığı sette Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız rakibine blokta Eda Erdem Dündar ve Vargas’la cevap verse de skorerleriyle sonuca giden VakıfBank, seti 25-16 kazanan taraf oldu.

Gabi Guimaraes ve Eda Erdem Dündar’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette Arina Fedorovtseva, Melissa Vargas ve Mina Popovic’le takımımız 2-4’ü buldu. Bu bölümde Haak ve Zehra Güneş’le maça ortak olan VakıfBank 6-5 öne geçse de yüksek yüzdeyle oynayan Melissa Vargas’ın serisiyle Fenerbahçemiz 6-9’luk üstünlüğü yakaladı. Cansu Özbay ve Bartsch-Hackley ikilisiyle farkı eritmeye çalışan ev sahibi takıma 6 numarada yüksek yüzdeli hücumlar yapan Arina ile çaprazda Melissa Vargas’la geçit vermeyen takımımız skor avantajını korudu (12-15). Sette son bölüme 16-21’lik skorla önde giren Fenerbahçemiz, Arina ve Melissa Vargas’ın vites yükselttiği, hücumda %60’la oynadığı seti 19-25 kazandı ve skoru 1-1’e getirdi.

Kaptan Eda’nın hücumuyla sette ilk sayı Kadın Voleybol Takımımızdan geldi. Haak’la 5-3’ü bulan VakıfBank’a; blokta Mina Popovic, yüksek postada Melissa Vargas’la cevap veren takımımız skor üstünlüğünü eline aldı (5-6). Vargas’ın paralel hücumlarında arka arkaya dışarı vurduğu bu bölümde VakıfBank 12-9 öne geçerken, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız; Eda’nın Ace, Melissa Vargas’ın da blok dağınıklılığını iyi değerlendirdiği sette farkı 1 sayıya indirdi. (13-12). Uzun rallilere sahne olan set 25-21’le VakıfBank’ın oldu.

Dördüncü sete 4-0’la iyi başlayan VakıfBank karşısındaki ilk sayımız Arina Fedorovtseva’dan geldi (4-1). Setin hemen başında Zehra Güneş ve Haak’la bir ritim yakalayan ev sahibi takım farkı 5 sayıya çıkardı (7-2). Devamında Arina ve Vargas’la bir direnç gösteren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız skoru 7-5’e getirdi. Farkın VakıfBank lehine yeniden 5 sayıya (12-7) çıktığı sette molaya giden Takımımız mola dönüşünde skorerlerimizle maça denge getirdi (14-14). 5 sayı geriden gelip 15-16 öne geçtiğimiz sette özellikle bloklarda Kübra Akman’ı etkili kullanan VakıfBank skoru 18-16 yaptı. Son ana kadar mücadeleyi bırakmadığımız seti 25-20 kazanan ev sahibi takım seride durumu 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları