VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet yarı final serisinde 1-0 öne geçti

22 Nisan 2022 Cuma 22:43

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’nde Play-off 1/4 Etabı ilk maçında Eczacıbaşı Dynavit’i konuk etti. Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda tamamen dolu tribünler önünde oynanan mücadeleden 3-1 galip ayrılan Takımımız, seride 1-0 öne geçti.

2 galibiyet elde eden takımın adını finale yazdıracağı seride ikinci maç 25 Nisan Pazartesi günü oynanacak.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye Arina Fedorovtseva, Naz Aydemir Akyol, Eda Erdem Dündar, Mina Popovic, Melissa Vargas ve Meliha İsmailoğlu altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Takımımız; ‘Uyuma uyuşturucu ile mücadele aplikasyonu’ ile rakip Eczacıbaşı Dynavit ise ‘En iyi narkotik polisi anne’ pankartıyla sahada yer aldı.

Meliha İsmailoğlu ve Hande Baladın’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan maçta Boskovic ve Eda Erdem Dündar her iki takım adına da skora katkı veren isimler oldular. Devamında Vargas ve Mina Popovic’i oldukça etkili kullanan Takımımız, 4 sayılık bir fark yakaladı (8-4). Bu skorun ardından mola alan Eczacıbaşı, molanın dönüşünde Hande ve Elif Şahin’in sayılarıyla farkı 2’ye indirdi (8-6). Sete Vargas ve Fedorovtseva’yla ağırlığını koyan Fenerbahçemiz 16-11’lik üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde bir kez daha Eczacıbaşı Dynavit molası geldi. Mola dönüşünde Adams’ın serisiyle maça tutunan rakip takım farkı eritti (16-15). Rakibin direncinin arttığı bu bölümde Kaptan Eda Erdem Dündar Ace, Melissa Vargas da file üstü performansıyla setin sonunu getirmeyi başardı (25-19).

İkinci sete Hande Baladın ve Boskovic’le hızlı başlayan Eczacıbaşı Dynavit 2-4’ü yakaladı. Karşılıklı sayılarla devam eden setin bu bölümünde skor 7-7’ye geldi. Her iki takımın da oldukça dengeli bir oyun sergilediği sette skor avantajı sürekli olarak el değiştirirken hücum yüzdesi yüksek isimleriyle setin kazananı Eczacıbaşı Dynavit oldu (21-25).

Mina Popovic’le ilk sayımızı bulduğumuz üçüncü sette Melissa Vargas’ın 3-0’lık serisiyle skor 4-0’a geldi. Setteki ilk sayılarını Beyza Arıcı’yla bulan Eczacıbaşı Dynavit karşısında Vargas’la skor bulmaya devam eden Fenerbahçemiz 8-4’lük üstünlüğü yakaladı. Meliha İsmailoğlu’nun blok performansı, Kaptan Eda’nın da tek ayak hücumuyla farkın 6 sayıya kadar çıktığı sette son bölüme 19-15’lik üstünlükle giren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Mina Popovic’in de skor yüküne ortak olduğu seti 25-18 kazandı.

Naz Aydemir Akyol’un sayılarıyla başladığımız sette Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’la önemli bir ritim yakalayan Fenerbahçemiz, 10 sayılık seri sonunda 18-9’luk üstünlüğü yakaladı. Boskovic ve McKenzie ikilisiyle farkı eritmeye çalışan Eczacıbaşı Dynavit’e setin sonunda Arina Fedorovtseva ve Vargas’la geçit vermeyen Fenerbahçe Opet, seti 25-15; maçı da 3-1 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları