VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, final serisinde 1-0 öne geçti

30 Nisan 2022 Cumartesi 21:12

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi Final Etabı ilk maçında VakıfBank’ı; 25-22, 22-25, 25-17 ve 25-19’luk setler sonunda 3-1 mağlup etti. Tamamen dolu tribünler önünde Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan ve uzun rallilere ev sahipliği yapan mücadeleden zaferle ayrılan Kadın Voleybol Takımımız final serisinde 1-0 öne geçti. 

Misli.com Sultanlar Ligi Final serisinin ikinci maçı 3 Mayıs Salı günü saat 20.00'de VakıfBank Spor Sarayı'nda oynanacak.  

Kendi hücum topunun 24’ünü değerlendiren Melissa Vargas 30 sayıyla takımımızın en skorer oyuncusu olurken, Arina Fedorovtseva 18, Eda Erdem Dündar 10, Naz Aydemir Akyol 6, Meliha İsmailoğlu 5, Mina Popovic 2, Ana Cristina De Souza da 1 sayıyla galibiyette pay sahibi oldu.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt, Sertaç Komsuoğlu, Selma Altay Rodopman ve İlker Dinçay da karşılaşmayı takip etti.

Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye Naz Aydemir Akyol, Melissa Vargas, Meliha İsmailoğlu, Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Mina Popovic altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Kübra Akman’ın servis atışıyla başlayan mücadelenin ilk sayıları VakıfBank’tan geldi (0-2). İlk sayılarımızı Melissa Vargas’la bulurken, konuk takım Zehra Güneş’le üç sayılık bir fark yakaladı (1-4). Bu skorun ardından Meliha İsmailoğlu ve Naz Aydemir Akyol’la rakibine cevap veren Fenerbahçemiz, 4-0’lık seri sonunda 5-4’lük üstünlüğü yakaladı. Haak’la maça denge getiren VakıfBank’a; Arina Fedorovtseva ve Naz Aydemir Akyol’la geçit vermeyen takımımız skor üstünlüğünü korudu (9-6). Blokta Mina Popovic ile Vargas’tan istediğini alan takımımız, Arina’nın da Ace katkısıyla skoru 12-7’ye getirdi. Bu bölümde Isabelle Haak ve Cansu Özbay gibi isimleriyle üretken bir görüntü çizen konuk takım farkı 2 sayıya indirdi (12-10). Karşılıklı sayılarla geçen bölümde skor avantajını korumayı bilen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız Melissa Vargas’ın 11 sayıyla oynadığı setin kazananı oldu (25-22). 

Arina Fedorovtseva ve Vargas’la sete hızlı başlayan Fenerbahçemiz, 3-0’ı buldu. Gabi’yle bu setteki ilk sayılarını bulan VakıfBank; Haak ve Bartsch-Hackley gibi skorerleriyle de 6-0’lık seri sonunda 4-7’lik üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde çaprazda Melissa Vargas’ı oldukça etkili kullanan takımımız farkı 1 sayıya indirdi (8-9). İlk sete oranla hücumda daha etkili olan VakıfBank’a; Vargas, Meliha İsmailoğlu ve bu bölümde sete dahil olan Ana Cristina De Souza’yla geçit vermeyen takımımız maça denge getirdi (14-14). Setin devamındaysa özellikle %45’le hücum eden Isabelle Haak’ın sayılarıyla skor üstünlüğünü yeniden eline alan konuk takım, seti 22-25 kazanarak skoru 1-1’e getirdi.

Karşılıklı sayılarla başlayan üçüncü sette skor üstünlüğünü yakalayan VakıfBank’ı; Naz Aydemir Akyol, Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas’la durduran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 5-0’lık seriyle skor avantajını lehine çevirdi (13-10). Gabi ve Haak’la yeniden maça ortak olan VakıfBank’a, Vargas ve Eda Erdem Dündar gibi skorerleriyle cevap veren Kadın Voleybol Takımımız sette son bölüme 20-17 önde girdi. Arina Fedorovtseva’nın özellikle son bölümdeki gerek Ace gerekse de file üstü performansıyla katkı verdiği setin kazananı 25-17’yle Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu.

Kübra Akman ve Isabelle Haak’la sete iyi başlayan VakıfBank 5-8’i buldu. Bu skor karşısında blokta yüksek yüzdeyle oynayan Kaptan Eda Erdem Dündar ve Arina Fedorovtseva’yla önemli bir geri dönüşe imza atan takımımız sette öne geçti (10-8). Devamında Zehra Güneş, Haak gibi isimleriyle sette kalmaya çalışan konuk takıma Melissa Vargas ve Arina Fedorovtseva’yla geçit vermeyen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız seti 25-19; maçı da 3-1 kazandı ve final serisinde 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları