VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 Eczacıbaşı Dynavit

19 Mart 2022 Cumartesi 16:48

Misli.com Sultanlar Ligi’nde 24. hafta maçında Eczacıbaşı Dynavit’i, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda konuk eden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, ‘haftanın maçı’ olarak lanse edilen karşılaşmada rakibini 28-26, 25-20 ve 25-16’lık setler sonunda 3-0 mağlup etti.

Dolu tribünler önünde taraftar desteğini de arkasına alarak rakibini net bir skorla geçen Sarı Melekler, ligdeki 20. galibiyeti aldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Aleksandar Boričić ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ da bu mücadeleyi tribünden takip etti.

Galibiyetin ardından Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızı tebrik eden Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Aleksandar Boricic’e; kaptan Eda Erdem Dündar, tüm takım tarafından imzalanmış forma hediye etti. Daha sonra Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Aleksandar Boricic ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, takımımızla hatıra fotoğraf çektirdi.

Öte yandan Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nu dolduran taraftarlarımız, Takım Menajerimiz Pelin Çelik’in babası ve bir dönem Futbol A Takımımızın formasını terleten ‘Paşa’ lakaplı Hüseyin Çelik’i ölüm yıl dönümünde “Rahmetle anıyoruz Hüseyin (Paşa) Çelik” pankartıyla andı. Takım Menajerimiz Pelin Çelik ile annesi Reyhan Çelik ve kız kardeşi Sezin Çelik de taraftarlarımızın bu sevgisine kayıtsız kalmayarak, maçın ardından Hüseyin Çelik için hazırlanan pankartın önünde fotoğraf çektirdi.

Sarı Melekler mücadeleye; Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva, Mina Popovic, Meliha İsmailoğlu altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Meliha İsmailoğlu’nun servisiyle başlayan maçta ilk sayı konuk Eczacıbaşı Dynavit’in oldu. Fenerbahçemizin maçtaki ilk sayısıysa 25.1 saniyelik rallinin sonunda çaprazda Arina’dan geldi (1-1). Setin hemen başında Heyrman ve Ognjenovic’le iki farklı üstünlüğü yakalayan Eczacıbaşı’nı; Mina Popovic, Vargas ve Arina’yla durduran Takımımız, 3-0’lık seri sonunda 5-4 önde geçti. Rakibine blokta Naz-Eda ikilisiyle geçit vermeyen Sarı Melekler, bu bölümde skor avantajını korusa da(8-6), konuk takım Hande Baladın ve Saliha Şahin’le sete ortak oldu (8-8). Her iki takımın da liberoları hariç tüm oyuncularından sayı bulduğu sette Fenerbahçemiz; Melisa Vargas, Naz Aydemir Akyol ve Meliha İsmailoğlu’nun üretken oyunuyla farkı 4 sayıya çıkardı (18-14). Devamında Hande Baladın ve Beyza Arıcı’yla toparlanan Eczacıbaşı Dynavit, farkı 1 sayıya indirdi (18-17). Fenerbahçemizde Melissa Vargas/Arina; Eczacıbaşı’ndaysa Boskovic/Saliha Şahin’in karşılıklı sayılarıyla son bölümü yüksek tempoda geçen setin kazananı 28-26’yla Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu.

Eda Erdem Dündar ve Beyza Arıcı’nın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci sette Arina Fedorovtseva ve Naz Aydemir Akyol’la 3-2’yi bulduk. Her iki takımda da yapılan servis hataları göze çarpsa da Vargas ve Fedorovtseva’yla oyuna ağırlığını koyan Sarı Melekler, 3 farklı üstünlüğü yakaladı (11-8). Hücumda %55’le oynayan Zoran Terzic’in öğrencileri, hücum yüzdesi düşen ve hata oranı artan konuk Eczacıbaşı Dynavit’i ikinci set sonunda 25-20 mağlup etti ve 2-0’lık üstünlüğü yakaladı.

Üçüncü sete harika başlayan Fenerbahçe Opet Kadn Voleybol Takımımız; Arina Fedorovtseva’nın yıldızlaştığı setin hemen başında 4-1’lik üstünlüğü yakaladı. Adams ve Saliha Şahin’le farkı eritme adına üretken bir görüntü çizen Eczacıbaşı Dynavit, skoru 5-4 yaptı. Meliha İsmailoğlu’nun blok, kaptan Eda Erdem Dündar’ın da tek ayak hücumlarının skor tablosuna yansıdığı bu bölümü 12-7’lik üstünlükle geçen Takımımız, Arina Fedorovtseva ve Melissa Vargas’ın filede rakibine zor anlar yaşattığı seti 25-16; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları