VOLEYBOL

İlbank 0-3 Fenerbahçe Opet

23 Aralık 2022 Cuma 15:18

Misli.com Sultanlar Ligi 12. hafta mücadelesinde Başkent ekibi İlbank’a konuk olan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, mücadeleden 3-0 galip ayrıldı ve ligdeki 9. galibiyetini aldı.

Başkent Voleybol Salonu’nun ev sahipliği mücadeleye Fenerbahçemiz şu isimlerle başladı:
Meliha Diken, Anna Lazareva, Ana Cristina De Souza, Ergül Avcı Eroğlu, Buse Ünal, Beliz Başkır altısı ve libero Gizem Örge.

Maçtaki ilk sayı rakibin hatalı servis atışı sonrası Fenerbahçemizin oldu. Ev sahibi İlbank Tuğçe Öcal’la mücadeledeki ilk sayısını buldu. Setin hemen başında Ana Cristina De Souza ve Lazareva’yı durdurmakta zorlanan rakip karşısında skor 3-5’e geldi. Setin devamında Ana Cristina’nın etkili oyunuyla rakibine büyük bir üstünlük kuran Fenerbahçe Opet 7-0’lık seriyle farkı 9 sayıya kadar çıkardı (5-14). Sette Ecesu Soner ve Aysun Aygör’le varlık göstermeye çalışan Başkent ekibine Beliz Başkır ve Ergül Avcı Eroğlu’yla geçit vermeyen Takımımız, farkı skorla (10-25) seti kazanan taraf oldu.

Ana Cristina De Souza ile Tuğçe Öcal’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci setin başında her iki takım da dengeli bir oyun ortaya koydu. Bir ara 14-12’yle skor avantajını eline alan İlbank’a, 4-0’lık seriyle cevap veren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 14-16 öne geçti. Son bölümü çekişmeli geçen set 21-25’le Fenerbahçemizin oldu.

Anna Lazareva ve Beliz Başkır’la sete hızlı giren Fenerbahçemiz, devamında 9-0’lık bir seri buldu ve skoru 1-11’e taşıdı. Tuğçe Öcal ve Ayşin Yarayan’la farkı eritme adına hamleler yapan İlbank’ı; Meliha Diken, Beliz Başkır ve Lazareva’yla maça ortak etmeyen Takımımız, sette son bölüme 10-20 önde girdi. İpar Kurt ve Buse Ünal’ın da skor katkısı verdiği seti 13-25 kazanan Ekibimiz, maçtan da 3-0 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları