VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-1 Sigorta Shop

18 Aralık 2022 Pazar 18:52

Misli.com Sultanlar Ligi 11. hafta mücadelesinde Sigorta Shop’u, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda konuk eden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, mücadeleden 3-1'lik zaferle ayrıldı ve ligdeki 8. galibiyetine imza attı.

Karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da takip etti.

Takımımız mücadeleye; Eda Erdem Dündar, Arina Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Meliha Diken, Anna Lazareva, Macris Carneiro altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Meliha’nın servisiyle başladığımız maçta ilk sayı da Fenerbahçemizin oldu. Skorer isimlerimizden biri olan Arina’nın üst üste bulduğu sayılarla Fenerbahçemiz, 4-0’lık üstünlüğü yakaladı. Mlejnkova ve Payne’le ilk sayılarını bulan Sigorta Shop, skoru 6-4’e getirdi. Bu bölümde Anna Lazareva’nın hücum performansıyla skor avantajını koruyan Takımımız, Arina ve Meliha’nın da skor katkısıyla farkı 8 sayıya kadar çıkardı (15-7). Ekibimizin bu bölümde yakaladığı seriye Payne’le nokta koyan Sigorta Shop, farkı eritmeye çalışsa da Kaptan Eda Erdem Dündar’ın da blokta kurduğu üstünlükle skor 19-11’e geldi. Son bölümde oyuna dahil olan Ana Cristina De Souza’nın da yüksek yüzdeyle oynadığı setin kazananı 25-13’le Fenerbahçe Opet oldu.

Karşılıklı sayılarla başlayan sette Aslı Kalaç ve Anna Lazareva’nın serisiyle skor avantajını eline alan Takımımız, 8-6’yı bulsa da; konuk ekip Sigorta Shop Ceylan Arısan ve Mlejnkova’yla 8-9 öne geçti. Her iki takımın da yakaladığı serilerle skor üstünlüğü el değiştirirken, Fenerbahçemiz Meliha Diken ve Eda Erdem Dündar’ın hücumlarıyla 12-9’u yakaladı. Bu skorun ardından molaya giden konuk ekip, moladan 3-0’lık seriyle döndü ve maça ortak oldu (12-12). Devamında özellikle Payne’le sette varlık gösteren Sigorta Shop, seti 18-25 kazandı ve 1-1’i buldu.

Arina Fedorovtseva’yla sete iyi giren Takımımız, 3-2’yi buldu. Skorerlerini iyi kullanan rakip takım ise 3-4’lük üstünlüğü yakaladı. Devamında 4-0’lık bir seriyle rakibine cevap veren Ekibimiz, skoru 7-4’e taşıdı. Bu skor konuk ekibe mola aldırırken, moladan bir kez daha seriyle dönen Fenerbahçemiz oldu ve skor 10-4’e geldi. Rakibin savunma direncinin kırıldığı sette Arina Fedorovtseva’yla file üstünde büyük bir üstünlük kuran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, sette son bölüme girilirken farkı çift hanelere çıkardı (20-8). Son bölümde de Eda Erdem Dündar’dan önemli katkılar alan Takımımız, setlerde durumu 2-1’e getirdi (25-12).

Oldukça dengeli başlayan sette Ana Cristina De Souza ve Arina Fedorovtseva çiftiyle 7-5’i bulan Fenerbahçemiz, Mlejnkova’yla maçın içinde kalmaya çalışan Sigorta Shop’a geçit vermedi ve 11-6’lık üstünlüğü yakaladı. Tuğçe Ceyhan ve Pelin Eroktay gibi genç isimlerini sahaya süren Sigorta Shop’a; Ana Cristina De Souza ve Arina Fedorovtseva’yla geçit vermeyen Takımımız, seti 25-16; maçı da 3-1 kazandı ve ligdeki 8. galibiyetine imza attı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları