VOLEYBOL

VakıfBank 3-1 Fenerbahçe Opet

13 Kasım 2022 Pazar 20:01

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’nde 4. haftanın kapanış maçında VakıfBank’a konuk oldu. Takımımız, VakıfBank Spor Sarayı’nda oynanan mücadeleden 25-21, 25-20, 23-25 ve 25-22’lik setler sonunda 3-1 mağlup ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı takip etti.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye; Eda Erdem Dündar, Arina Fedorovtseva, Meliha Diken, Anna Lazareva, Aslı Kalaç, Macris Carneiro altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Daalderop ve Zehra Güneş’le maça hızlı başlayan VakıfBank hücumlarına Aslı Kalaç ve Anna Lazareva’yla cevap veren Fenerbahçemiz, 2-3 öne geçti. Her iki takım adına da skorerlerin devreye girdiği anlarda skor üstünlüğü sürekli olarak el değiştirse de, ev sahibi VakıfBank özellikle Gabi ve Daalderop’un üretken oyunuyla 12-10’u buldu. Karşılıklı sayılarla devam eden bölümde ev sahibi adına fark 4 sayıya kadar çıkarken (18-14), Zoran Terzic’in molasıyla kenara gelen Fenerbahçemiz, moladan Eda Erdem Dündar’ın muhteşem blok performansıyla döndü ve farkı 1’e indirdi (18-17). Son bölümdeyse hücumda ve servis karşılaşmada bir adım daha öne çıkan ev sahibi takım, ilk seti 25-21’le kazanan taraf oldu.

Ev sahibi takım, ikinci sete 3-0’lık seriyle oldukça etkili başlasa da, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız Eda Erdem Dündar’la seriye nokta koydu ve durumu 3-2’ye getirdi. Setin hemen başında Daalderop’u hücumda iyi kullanan VakıfBank karşısında Aslı Kalaç ve Meliha Diken’le direnç ortaya koyan Fenerbahçemiz, skora denge getirdi (6-6). Farkın bir ara VakıfBank lehine 4 sayıya kadar (15-11) çıktığı sette Anna Lazareva ve Arina Fedorovtseva’yla bir seri bulan Takımımız, skoru 15-14’e getirdi. Çekişmeli geçen sette son bölüme 21-17’yle önde giren VakıfBank, seti 25-20 kazanarak 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete 5-0’lık seriyle giriş yapan VakıfBank’ı, Arina Fedorovtseva’yla durduran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız; Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumu, Aslı Kalaç-Meliha Diken çiftinin de skor katkısıyla farkı eriterek skoru 10-9’a getirdi. Sette son bölüme 20-17’yle önde giren taraf VakıfBank olsa da Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız; Arina Federovtseva’nın 4-0’lık serisiyle skor avantajını eline aldı (20-21). Arina Fedorovtseva’nın son bölümde yıldızlaştığı ve oyunuyla damga vurduğu setin kazananı 23-25’le Fenerbahçemiz oldu.

Gabi’nin sayısıyla başlayan sette, Arina’nın 3-0’lık serisiyle rakibine cevap veren Ekibimiz 1-3’ü buldu. Ev sahibi takım setin hemen başında Egonu’yla skora denge getirse de (4-4), Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız; Aslı Kalaç ve Meliha Diken’le yeniden skor avantajını eline aldı (5-7).  Devamında Eda Erdem Dündar’ın Ace katkısı,  Macris Carneiro, Aslı Kalaç ve Anna Lazareva’nın da hücumlarıyla rüzgarı arkasına alan Fenerbahçemiz 11-14’ü yakaladı. Setin devamı büyük bir çekişmeye sahne olurken VakıfBank seti 25-22; maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık
 

Basın Fotoğrafları