VOLEYBOL

Kuzeyboru 3-2 Fenerbahçe Opet

26 Kasım 2022 Cumartesi 16:48

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi 8. hafta mücadelesinde Kuzeyboru’ya konuk oldu. Takımımız, Aksaray Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakadan 25-27, 25-18, 20-25, 25-23 ve 19-17’lik setler sonunda 3-2 mağlup ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı izledi. 

Ekibimiz maça; Meliha Diken, Anna Lazareva, Arina Fedorovtseva, Aslı Kalaç, Macris Carneiro, Ergül Avcı Eroğlu altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Aslı Kalaç’ın blok sayısıyla başlayan sette 3-1’i yakalayan Kuzeyboru karşısında 4-0’lık bir seri bulan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 3-5 öne geçti. Devamında Klimets ve Beatriz gibi isimleriyle bir ritim yakalayan ev sahibi takım, 9-5’i buldu. Bu skorla molaya giden Ekibimiz, mola dönüşünde bir kez daha Aslı’nın blok performansıyla rakibin serisine nokta koydu (9-6). Karşılıklı sayılarla devam eden bu bölümde Fenerbahçemiz, skor üretme adına etkili bir görüntü çizen Arina’nın sayılarıyla farkı 1’e indirdi (17-16). Devam eden bölümde özellikle Aslı Kalaç’ın blokta rakibine kurduğu üstünlükle Takımımız, skor avantajını eline aldı (19-20). Büyük bir çekişmeye sahne olan setin kazananı ise 27-29’la Sarı Melekler oldu.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette 4-2’yi bulan ev sahibine Anna Lazareva ve Meliha Diken’in hücumlarıyla cevap veren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 5-6 öne geçti. Ezgi Bektaş ve Arelya Karasoy’la bu bölümde rüzgarı arkasına alan Kuzeyboru, Klimets’in de katkısıyla 11-8’lik üstünlüğü yakaladı. Çekişmeli geçen setin son bölümünde Annie Mitchem’la fark yaratan Aksaray temsilcisi 25-18’le seti kazandı.

Klimets ve Mitchem’la sete hızlı başlayan ev sahibi karşısında Arina ve Cristina’yla bir direnç ortaya koyan Fenerbahçemiz, 7-9 öne geçti. Skor üstünlüğünü setin sonuna kadar taşıyan Ekibimiz, Buse Ünal ve Aslı Kalaç gibi isimlerinden de aldığı skor katkısıyla setin kazananı oldu (20-25).

Dördüncü setin hemen başında Klimets ve Merve Altıer ikilisiyle 5-1’i bulan Kuzeyboru’ya, Arina Fedorovtseva’yla dur diyen Takımımız, farkı 1’e indirdi (5-4). Aksaray temsilcisi, skorerlerinin katkısıyla sette bir ara farkı 5 sayıya (14-9) kadar çıkarırken; Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Arina ve Ergül’le skoru 14-12’ye getirdi. Sette son bölüme 20-20’lik eşitlikle girilirken, kazanan tarafsa 25-23’lük skorla ev sahibi oldu.

Karar setine Klimets ve Mitchem’la hızlı başlayan ev sahibi takım 4-0’lık üstünlüğü yakaladı. Bu sette ilk sayılarımızsa Cristina De Souza ve Arina’dan geldi (4-2). Ev sahibi lehine farkın bir ara 5 sayıya (10-5) kadar çıktığı sete; Meryem Boz, Arina ve Aslı Kalaç’la tutunan Fenerbahçemiz, maça ortak oldu (12-12).  Oldukça çekişmeli geçen seti 19-17 kazanan Kuzeyboru, maçtan da 3-2 galip ayrıldı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları