VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 0-3 Eczacıbaşı Dynavit

02 Kasım 2022 Çarşamba 19:10

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’nde 2022-2023 sezonunun ilk maçında Eczacıbaşı Dynavit’i konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nun ev sahipliği yaptığı müsabakadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da izledi.

Karşılaşma öncesinde eski milli voleybolcu, yazar, programcı ve yorumcu Metin Görgün için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Fenerbahçe Opet ‘Seni Unutmayacağız Metin Görgün’, Eczacıbaşı Dynavit ise ‘Güle Güle Metin Ağabey, Seni Çok Sevdik’ pankartlarıyla sahada yer aldı.

Müsabaka öncesinde her iki takım kaptanına federasyon yetkilileri tarafından çiçek takdim edildi.

Takımımız maça; Arina Fedorovtseva, Eda Erdem Dündar, Aslı Kalaç, Ana Cristina, Meryem Boz, Macris Carneiro altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Arina’nın servis atışıyla başlayan maçtaki ilk sayı Eczacıbaşı Dynavit’in oldu. Beyza Arıcı’nın da blok sayısıyla fark 2’ye çıktı (0-2). Hande Baladın ve Boskovic’in hücum performansıyla skor Eczacıbaşı Dynavit lehine 5-0’a geldi. Bu skorun ardından Başantrenörümüzün molasıyla kenara gelen Fenerbahçemiz, mola dönüşünde Eda Erdem Dündar’la maçtaki ilk sayısını buldu (1-5). Sinead Jack’in performansıyla da üretken bir görüntü çizen Eczacıbaşı’na karşı Arina Fedorovtseva ve Aslı Kalaç’la reaksiyon veren Takımımız, skoru 4-9’a getirdi. Eda Erdem Dündar ve Boskovic’in karşılıklı sayılarıyla devam eden bölümde Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 8-13’ü buldu. Eczacıbaşı’nın arka arkaya direkt hatalarla oynadığı sette 4 sayılık bir seri yakalayan Takımımız, Ana Cristina’yı blokta, Macris’i de serviste etkili kullandığı bölümde farkı 2 sayıya kadar indirdi (14-16).  Voronkova ve Hande Baladın’ın yüksek yüzdeyle oynadığı sette son bölüme girilirken Arina Fedorovtseva ve Eda Erdem Dündar’la vites yükselten Ekibimiz, skoru 19-21’e taşıdı. Boskovic’le setin sonunu iyi oynayan Eczacıbaşı Dynavit 20-25’le setin kazananı oldu.

Boskovic ve Meryem Boz’un karşılıklı sayılarıyla başlayan sette Eda Erdem Dündar ve Arina’yla rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız 8-7’lik üstünlüğü yakaladı. Devamında Boskovic ve Hande Baladın gibi skorerlerini devreye sokan konuk ekip, skoru 9-12’ye getirdi. Maça ortak olma adına Anna Lazareva ve Ana Cristina’dan önemli katkılar alan Takımımız, farkı 1 sayıya indirdi (16-17). Skorerleriyle sonuca giden konuk takım, seti 18-25 kazandı.

Anna Lazareva ve Arina Fedorovtseva ikilisiyle sete iyi başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Meliha Diken’in de sayı katkısıyla 8-7’lik üstünlüğü yakaladı. Devamında Beyza Arıcı ve Hande Baladın’la bir seri bulan Eczacıbaşı skoru 8-10’a taşıdı. Rakibin skor avantajını koruduğu anlarda Anna Lazareva ve Eda Erdem Dündar’la maça orta olan Fenerbahçemiz, farkı 1 sayıya indirdi (19-20). Boskovic ve Voronkova’yla sonuca giden konuk ekip seti 22-25; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Basın Fotoğrafları