VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 1-3 VakıfBank

23 Ocak 2022 Pazar 19:09

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız,  Misli.com Sultanlar Ligi 16. hafta maçında VakıfBank ile karşılaştı. Takımımız, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 25-27, 25-23, 21-25 ve 10-25’lik setler sonunda 3-1 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın tüm biletlerinin tükendiği mücadeleyi Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ile sponsorlarımızdan Gossef firmasının kurucusu Gökçe Şefren Akdere de takip etti.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Melissa Vargas, Arina Fedorovtseva, Mina Popovic, Anna Lazareva altısı ve libero Gizem Örge’yle başladı.

Naz Aydemir Akyol’un servisiyle başlayan dev maçta ilk sayı Zehra Güneş’le VakıfBank’ın oldu. Fenerbahçemizin maçtaki ilk sayısı ise Melissa Vargas’tan geldi (1-1). Maçın hemen başında Haak ve Bartsch-Hackley’le bir seri yakalayan konuk takım 4 sayılık bir fark yakaladı (1-5). Devamında Fedorovtseva-Melissa Vargas ikilisinin üst üste bulduğu sayılarla rüzgarı arkasına alan Fenerbahçe Opet, 8-6 öne geçti. Kaptan Eda Erdem Dündar’ın da blok performansıyla skor avantajını koruduğumuz bu bölümde VakıfBank; Gabi, Bartsch-Hackley ve Zehra Güneş gibi skorer isimleriyle maça ortak oldu (12-12). Bu skorla molaya giden takımımız, moladan Lazareva’nın 2-0’lık serisiyle döndü ve skor 14-12’ye geldi. Haak’la yeniden maça ortak olan(14-14) VakıfBank bir ara 16-17 öne geçse de; Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız Vargas’ın yıldızlaştığı sette son bölüme 4 sayılık üstünlükle girdi (22-18). Son bölümü büyük bir çekişmeye sahne olan sette geri dönen VakıfBank, 25-27’yle setin kazananı oldu.

İkinci sete 3-0’la oldukça iyi başlayan konuk takım karşısında skoru 3-5’e getirdik. Sette bir ara 4 sayılık farkı yakalayan VakıfBank’ı; Eda Erdem Dündar’ın blok sayısı, Naz Aydemir Akyol’un plasesi, Arina’nın da sert smaçlarıyla durduran Sarı Melekler farkı 1 sayıya indirdi (10-11). Savunmadan çıkan topları bu bölümde iyi değerlendiren Fenerbahçemiz, uzun süren ralliler sonunda maça ortak oldu (12-12). Devamında file üzerinde Arina Fedorovtseva’dan ciddi katkılar alan Kadın Voleybol Takımımız, 14-13’lük üstünlüğü yakaladı. Bu bölümde Bartsch-Hackley’in hücumlarına Eda Erdem Dündar’ın bloklarıyla geçit vermeyen Sarı Melekler farkı 2’ye (16-14) çıkardı. Her iki takımın da skorer isimlerinden bulduğu karşılıklı sayılarla sette son bölüme 22-22’lik skorla girilirken Anna Lazareva ve Arina Fedorovtseva’nın sayıları setin sonunu getirdi ve Takımımız seti 25-23 kazandı.

Isabelle Haak ve Bartsch-Hackley ikilisiyle sete hızlı giriş yapan VakıfBank karşısında bu setteki ilk sayılarımız Fedorovtseva’dan geldi (1-2). Özellikle Haak’ın etkili oyunuyla sette bir ara 3 sayılık farkı yakalayan konuk takımı, Kaptan Eda’nın önce Ace’i ardından da tek ayak hücumu ile durduran Sarı Melekler, skoru 6-7 yaptı. Hücumda Mina Popovic ve Melissa Vargas’la skoru 8-8’e taşıyan Fenerbahçemiz, Lazareva’nın da katkısıyla 13-8’lik üstünlüğü yakaladı. İki takımın da üçer oyuncusunun çift hanelere ulaştığı seti kazanan taraf 21-25’le VakıfBank oldu.

Dördüncü set, Eda Erdem Dündar ve Isabelle Haak’ın karşılıklı sayılarıyla başladı. Eda Erdem Dündar ve Anna Lazareva’yla sette kalmaya çalışan takımımız karşısında konuk takım, skorer isimlerinden bulduğu sayılarla sonuca gitti ve seti 10-25; maçı da 3-1 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları