VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi’nde finale yükseldi

07 Nisan 2021 Çarşamba 16:25

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi play-off yarı final serisinin üçüncü ve son maçında Eczacıbaşı VitrA’yı konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan müsabakadan 17-25, 25-19, 21-25, 25-19 ve 15-12’lik setler sonunda 3-2 galip ayrıldı.

Misli.com Sultanlar Ligi play-off yarı final serisinde rakibini 2-1’le geçen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız adını finale yazdırdı.

Sarı Melekler, Misli.com Sultanlar Ligi'nin final serisinde Vakıfbank ile karşılaşacak. Final etabının ilk maçı 10 Nisan Cumartesi günü oynanacak.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da karşılaşmayı izledi. 

Kadın Voleybol Takımımız mücadeleye Kelsey Robinson, Dicle Nur Babat, Melissa Vargas, Brankica Mihajlovic, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol altısı ve libero Melis Yılmaz’la başladı.

Naz Aydemir Akyol’un servisiyle başlayan maçta ilk sayı Eczacıbaçı VirtA’da Ogbogu’dan geldi (0-1). Akabinde blokta Beyza Arıcı, serviste de Ogbogu’yla 3-0’ı bulan konuk takım maça iyi başlayan taraf oldu. Takımımız maçtaki ilk sayılarını Kelsey Robinson’la buldu (2-4). Eda Erdem Dündar’la bir ivme yakalayan Fenerbahçemiz, farkı 1 sayıya indirdi (6-7). Boskovic ve Melissa Vargas’ın karşılıklı sayılarıyla devam eden setin bu bölümünde Beyza Arıcı’dan da katkı alan Eczacıbaşı VitrA, teknik molaya 10-12’yle önde giren taraf oldu. Mola dönüşünde 5-0’lık bir seri yakalayan rakibimiz, 7 sayılık bir fark yakaladı (10-17). Kelsey Robinson ve Naz Aydemir Akyol’la rakibin serisine nokta koyan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız skoru 12-17’ye getirdi. Boskovic ve Hande Baladın’la sonuca giden Eczacıbaşı VitrA, seti 17-25 kazanan taraf oldu. 

İkinci setin ilk sayısı Fenerbahçemizden geldi (1-0). Brankica Mihajlovic’le blokta rakibine üstünlük kuran Takımımız skoru 2-0’a getirdi. Rakibimizin bu setteki ilk sayısıysa Boskovic’ten geldi (2-1). Setin hemen başında Robinson ve kaptan Eda Erdem Dündar’la rüzgarı arkasına alan Takımımız, 7-4’lük üstünlüğü yakaladı. Rakibimiz Hande Baladın’ın blok sayısıyla maça ortak olmaya çalışsa da Fenerbahçe Opet skorer isimlerinin 3-0’lık serisiyle farkı 4 sayıya çıkardı (10-6). Sette teknik molaya 12-10’la önde giren taraf Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız olurken, mola dönüşünde de Mihajlovic’in sayısıyla skor 13-10’a geldi. Sette son bölüme girilirken hücum yüzdesini arttıran Melissa Vargas’la rakibine üstünlük kuran Fenerbahçemiz, skoru 19-17’ye getirdi. Eczacıbaşı VitrA’nın, Boskovic ve Ogbogu’yla sette kalma çabasını; Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumları, Melissa Vargas’ın da skorer kimliğiyle sonuçsuz bırakan Kadın Voleybol Takımımız, seti 25-19 kazanarak maça denge getirdi: 1-1. 

Saliha Şahin ve Melissa Vargas’ın karşılıklı sayılarıyla başlayan sette Boskovic’le 1-4’ü yakalayan konuk takıma Eda Erdem Dündar ve Mihajlovic’in 4-0’lık serisiyle cevap veren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skor avantajını lehine çevirdi (5-4). Devamında Hande Baladın ve Ogbogu’nun blok sayılarıyla üretken bir görüntü çizen Eczacıbaşı VitrA, teknik molaya önde giren taraf oldu (9-12). Setin devamında Fatma Yıldırım’dan istediği katkıyı alan rakibimiz skoru 12-17’ye taşısa da Robinson ve Eda Erdem Dündar’la toparlanan Takımımız, farkı 1 sayıya indirdi (16-17). Son bölümde Boskovic’le oldukça üretken olan konuk takım, seti 21-25 kazandı.

Dördüncü sete Melissa Vargas ve Kelsey Robinson’la çok iyi başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 7-2’lik üstünlük yakaladı. Orta hücumlarda Dicle Nur Babat’ı iyi kullanan Takımımız, Naz Aydemir Akyol’un da servis turuyla teknik molaya 12-4 önde girdi. Setin devamında da skor avantajını koruyan Kadın Voleybol Takımımız, 25-19’la seti kazanarak setlerde durumu 2-2’ye getirdi.

Çok çekişmeli geçen Tie Break setinde harika bir oyun ortaya koyan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, seti 15-12; maçı da 3-2 kazanarak adını finale yazdırdı. 

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları