VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 2-3 Vakıfbank

10 Nisan 2021 Cumartesi 22:39

Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisi ilk maçında Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda Vakıfbank’ı konuk eden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız; 16-25, 25-22, 25-18, 18-25 ve 10-15’lik setler sonunda serinin ilk maçından 3-2 mağlup ayrıldı.

Misli.com Sultanlar Ligi play-off final serisinin ikinci maçı 13 Nisan Salı günü saat 19.30’da Vakıfbank Spor Sarayı’nda oynanacak.

Takımımız mücadeleye Kelsey Robinson, Dicle Nur Babat, Melissa Vargas, Brankica Mihajlovic, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol altısı ve libero Cansu Çetin’le başladı.

Maçtaki ilk teknik molaya 6-12’yle geride giren Fenerbahçemiz, ilk seti 16-25 geride tamamladı.

İkinci sete daha hızlı başlayan taraf Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu. Çaprazda Melissa Vargas ve Brankica Mihajlovic’i iyi kullanan Takımımız, 7-5’i yakaladı. Devamında 5-0’lık bir seri yakalayan Takımımız, teknik molaya 12-5 gibi farklı skorla önde girdi. Farkın bir ara 8 sayıya(16-8) kadar çıktığı sette blokta da rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe Opet, oldukça çekişmeli geçen setin son bölümüne skorer isimleriyle ağırlığını koydu ve 25-22’yle kazanan taraf oldu.

Robinson ve Mihajlovic’le sete iyi başlayan Fenerbaçemiz karşısında Vakıfbank’ın sayıları Zehra Güneş ve Haak’tan geldi (2-2). Bartsch-Hackley ve Kübra Çalışkan’ı bu bölümde iyi kullanan konuk takım 5-6 öne geçse de kaptan Eda Erdem Dündar’ın etkili oyunuyla skora denge geldi (6-6). Setin bu bölümü oldukça çekişmeli geçerken Melissa Vargas ve Eda Erdem Dündar’ın hücumlarıyla rakibe zor anlar yaşatan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, teknik molaya 12-10 önde girdi. Moladan Beliz Başkır’ın servis sayısıyla dönen Fenerbahçemiz, farkı 3 sayıya çıkardı (13-10). Devamında Bartsch-Hackley ve Haak ile rüzgarı arkasına alan Vakıfbank, maça ortak oldu (13-13). Brankica Mihajlovic/Robinson ile Bartsch-Hackley’in karşılıklı sayılarıyla devam eden sette son bölüme 22-16’yla önde giren Kadın Voleybol Takımımız, Mihajlovic ve Robinson gibi etkili isimlerimizle sonuca gitti ve seti 25-18 kazanarak 2-1 öne geçti.

Karşılaşmada dördüncü set Maja Ognjenovic ve Beliz Başkır’ın karşılıklı sayılarıyla başladı (1-1). Devamında hücumda yaptığımız hatalarla 3-5’lik üstünlüğü yakalayan Vakıfbank’a, Brankica Mihajlovic’le geçit vermeyen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skora denge getirdi (5-5). Uzun rallilerin yer aldığı setin ilk bölümünde Haak ve Kübra Çalışkan’la bir ritim bulan Vakıfbank, 6-8’lik üstünlüğü yakaladı. Rakibinin oyun planını Melissa Vargas ve Kelsey Robinson’la bozan Takımımız, skora denge getirdi (10-10). Teknik molaya 11-12’yle önde giren taraf Vakıfbank olsa da mola dönüşünde Eda Erdem Dündar’ın hücumuyla skora bir kez daha denge geldi (12-12). Cansu Özbay, Bartsch-Hackley ve Haak’la üst üste sayılar bulan rakibimiz, skoru 14-17’ye getirdi. Fenerbahçemiz, Eda Erdem Dündar ve Melissa Vargas’la sette kalmaya çalışsa da Gabi Guimaraes ve Haak’la sonuca giden taraf Vakıfbank oldu (18-25).

Kelsey Robinson’ın servisiyle başlayan final setinde ilk sayı Vakıfbank’ta Zehra Güneş’ten geldi (0-1). Haak’la da 2-0’ı yakalayan rakibimizi Melissa Vargas’ın üst üste bulduğu hücum sayılarıyla durduran Takımımız skor avantajını lehine çevirdi (4-3). Final setinde Gabi Guimaraes’i oldukça etkili kullanan Vakıfbank, seti 10-15; maçı da 3-2 kazandı ve final serisinde 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları