VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet, Misli.com Sultanlar Ligi play-off yarı final serisinde 1-0 öne geçti

31 Mart 2021 Çarşamba 20:36

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi play-off yarı final ilk maçında Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda konuk olduğu Eczacıbaşı VitrA’yı 3-0 mağlup etti. 17-25, 21-25 ve 21-25’lik setler sonunda sahadan galip ayrılan Fenerbahçemiz, seride 1-0 öne geçti.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, play-off yarı final serisindeki ikinci maçını 5 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’da Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynayacak. Bu mücadele de TRT Spor 2’den naklen yayımlanacak.

Yönetim Kurulu Üyelerimiz Simla Türker Bayazıt ve İlker Dinçay da karşılaşmayı takip etti.

Takımımız mücadeleye Kelsey Robinson, Dicle Nur Babat, Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Melissa Vargas, Brankica Mihajlovic altısı ve libero Melis Yılmaz’la başladı.

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 3-6’lık üstünlüğü yakaladı. Teknik molaya 6-12’yle önde giren Fenerbahçemiz, üretken oyununu setin sonuna taşıdı ve 17-25’le setin kazananı oldu.

İkinci sete Hande Baladın ve Boskovic’in 3-0’lık serisiyle iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA’nın bu serisi karşısında setteki ilk sayımız Dicle Nur Babat’tan geldi (3-1). Setin hemen başında servis hatalarımızdan kaynaklı rakip hanesine yazılan sayılar dikkat çekse de Melissa Vargas ve Robinson’la maça ortak olan bir Fenerbahçe izledik (7-7).  Bu bölümde paralelde Yasemin Güveli’yi kullanan Eczacıbaşı VitrA’ya, Robinson ve Dicle Nur Babat’ın blok sayılarıyla üstünlük kuran Takımımız, 10-11’i yakaladığı gibi teknik molaya da 10-12 önde girdi. Mola dönüşünde Hande Baladın’la farkı 1’e indiren ev sahibine file üstünde Mihajlovic ve Naz’la cevap veren Fenerbahçemiz, farkı 3 sayıya çıkardı (11-14). Devamında Boskovic, Yasemin Güveli ve Fatma Yıldırım’la bir ritim bulan Eczacıbaşı VitrA, skoru 16-17’ye getirdi. Bu skorun ardından Başantrenörümüz Zoran Terzic’in molasıyla kenara gelen Fenerbahçemiz, mola dönüşünde Naz Aydemir Akyol’un yakaladığı harika servis turuyla skoru 16-20’ye getirdi. Rakibin Ogbogu ve Boskovic’le maça ortak olma girişimlerini paralelde Melissa Vargas’la sonuçsuz bırakan Kadın Voleybol Takımımız, seti 21-25 kazanarak 2-0’ı buldu.

Robinson’ın servisiyle başlayan üçüncü sette ilk sayı Eczacıbaşı VitrA’nın oldu (1-0). Her iki takımın da oldukça kontrollü bir oyun sergiledikleri bu bölümde skor da eşitlendi (3-3). Hande ve Boskovic’le skoru 5-3’e getiren ev sahibine bu bölümde hücuma katılan kaptan Eda Erdem Dündar’la cevap veren Takımımız, farkı 1 sayıya indirdi (5-4). Eczacıbaşı VitrA adına farkın bir arada 3 sayıya (9-6) çıktığı sete Mihajlovic ve Dicle Nur Babat’la ağırlığını koyan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, sete ortak oldu (9-9). Setin bu bölümde özellikle Dicle’yi gerek ortadan hücumlarda gerekse bloklarda oldukça etkili kullanan Takımımız, Eda Erdem Dündar ve Mihajlovic’in de üretken oyunuyla teknik molaya 11-12’lik üstünlükle girdi. Mola dönüşünde Hande Baladın’la 12-12’lik eşitliği yakalayan Eczacıbaşı VitrA karşısında önemli bir seri yakalayan Fenerbahçemiz, 13-16 öne geçti. Setin devamında da ortaya koyduğu oyunla Eczacıbaşı VitrA’nın maçta kalmasına izin vermeyen Kadın Voleybol Takımımız Fenerbahçe Opet, seti 21-25; maçı da 3-0 kazanarak yarı final serisinde 1-0 öne geçti. 

Karşılaşmanın istatistiklerie ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları