VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 Sistem9 Yeşilyurt

20 Mart 2021 Cumartesi 15:28

Misli.com Sultanlar Ligi 30. hafta erteleme maçında Sistem9 Yeşilyurt’u, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda konuk eden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 25-18, 27-25 ve 25-21’lik setler sonunda mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı tribünden takip etti.

Kelsey Robinson, Dicle Nur Babat, Brankica Mihajlovic, Eda Erdem Dündar, İpar Kurt, Naz Aydemir Akyol altısı ve libero Melis Yılmaz’la başladığımız maçta ilk sayı konuk takım Sistem9 Yeşilyurt’un oldu (0-1). Kadın Voleybol Takımımızın maçtaki ilk sayısı ise Mihajlovic’ten geldi (1-1). Üst üste yaptığı servis hatalarıyla dikkat çeken konuk takım karşısında 5-3’ü yakalayan Fenerbahçemiz, genç oyuncumuz İpar Kurt’un da hücum sayısıyla farkı 3’e çıkardı (6-3). Bu bölümde özellikle blokta ekstra bir performans sergileyen Sistem9 Yeşilyurt, farkı 1 sayıya (6-5) indirse de Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, kaptan Eda Erdem Dündar’ın file üstündeki performansı ve İpar Kurt’un servis turuyla 12-6’yla teknik molaya önde girdi. Setin devamında daha üretken bir görüntü çizen Takımımız, farkı 8 sayıya kadar çıkarsa da rakibimiz Alexia ve Zeynep Sude Demirel’le farkı eritme adına sayılar buldu (16-10). Kelsey Robinson’ın rakip savunmaya zor anlar yaşattığı bu bölümde Bianka Busa ve Naz Aydemir Akyol’un skor yüküne ortak olmasıyla skor 21-13’e geldi. Sette son bölüme girilirken Ece Şanlı Hocaoğlu ve Alexia’nın sayılarıyla toparlanan Sistem9 Yeşilyurt, 23-18’i yakalasa da Eda Erdem Dündar’ın tek ayak hücumuyla ürettiği sayılar setin sonucunu belirledi (25-18).

İkinci sete Alexia ve İrem Nilsat Kaya’nın sayılarıyla iyi başlayan Sistem9 Yeşilyurt oldu (0-2). Blok performansıyla göz dolduran rakibimiz, setin hemen başında 1-4’ü yakaladı. Rakip hatalarından kaynaklı sayılar bulduğumuz bu bölümde Kelsey Robinson’ın da katkısıyla skoru 4-6’ya geldi. Alexia ile yakaladığı çıkışı, Zeynep Sude Demirel’in blok performansıyla taçlandıran konuk takım, skoru 5-10’a getirdi. Setteki teknik molaya 5-12’lik skorla önde giren taraf Sistem9 Yeşilyurt olurken, mola dönüşünde Robinson ve Mihajlovic’le sayılar bulan Takımımız, farkı 4 sayıya indirdi (8-12). Devamında Eda Erdem Dündar’ın gerek tek ayak hücumu gerekse bloklarda kurduğu üstünlükle maça denge getiren (13-13) Fenerbahçemiz, ardından Naz Aydemir Akyol-Eda Erdem Dündar’ın etkili servisleriyle 16-14’lük üstünlüğü yakaladı. Setin devamı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Robinson’ın üst üste bulduğu sayılarla 23-21’lik üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe Opet karşısında Ece Şanlı Hocaoğlu ve Alexia ile bir direnç ortaya koyan Sistem9 Yeşilyurt, maçı bırakmadı ve sete ortak oldu (24-24). Özellikle son bölümü heyecanla takip edilen sete nokta koyan isimlerse Dicle Nur Babat ve Bianka Busa oldu (27-25).

İpar Kurt ve Kelsey Robinson’la üçüncü sete çok iyi başlayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, rakibin servis hatalarının da dikkat çektiği ilk bölümde 7-3’ü yakaladı. Bu bölümde rakibimiz üst üste bulduğu sayılarla farkı eritti (7-6). Setteki teknik molaya 11-12’lik skorla önde giren taraf konuk takım Sistem9 Yeşilyurt oldu. Moladan 2-0’la dönen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, devamında genç oyuncularımızdan biri olan Lila Şengün’den de katkı aldığı sette 3 sayılık bir fark yakaladı (16-13). Bahar Toksot Guidetti’nin de skor yüküne ortak olduğu setin son bölümünde rakibine geçit vermeyen Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, seti 25-21; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları