VOLEYBOL

Eczacıbaşı VitrA 3-0 Fenerbahçe Opet

08 Mart 2021 Pazartesi 21:54

Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley yarı finalinde Eczacıbaşı VitrA ile karşılaşan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, İstanbul TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleden 25-19, 25-15 ve 25-19’luk setler sonunda 3-0 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız karşılaşmanın seremonisine “Geleceğe Fener Tutan Tüm Kadınların, Kadınlar Günü Kutlu Olsun”, Eczacıbaşı VitrA sporcuları ise “Nesilden Nesile Sonuna Kadar Birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun” yazılı pankartla çıktı.

Voleybol Şubemizin İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu, Fenerbahçe HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımızın Menajeri Dariusz Stanicki ve Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımızın Menajeri Bora Serter ile Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ecacıbaşı VitrA Spor Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla maç öncesi iki takımın oyuncularına çiçek takdim etti.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da karşılaşmayı takip etti.

Sarı Melekler, Eczacıbaşı VitrA karşısında mücadeleye Dicle Nur Babat, Brankica Mihajlovic, Bianka Busa, Kelsey Robinson, Lila Şengün ve Bahar Toksoy Guidetti altısı ile libero Cansu’yla başladı.

Eczacıbaşı VitrA’nın servisiyle başlayan sette ilk sayı da rakibimizin oldu. Takımımız adına ilk sayımız ise Brankica Mihajlovic'ten geldi (1-1). Setin hemen başında Hande Baladın’la 5-3’ü yakalayan Eczacıbaşı VitrA, özellikle uzunlarını devreye soktuğu bu bölümde köşelerden bulduğu sayılarla 8-4’ü yakaladı. Bu bölümde Dicle Nur Babat’ın üst üste bulduğu hücum sayılarıyla toparlanan Fenerbahçemiz, farkı 3 sayıya indirdi (11-8). Maçtaki ilk teknik molaya 12-8’le önde giren taraf rakip olurken mola dönüşündeyse skor 13-8’e geldi. Boskovic ve Ogbogu’dan da doğrudan katkı alan Eczacıbaşı VitrA 16-10’luk üstünlüğü yakalasa da Fenerbahçemiz; Robinson ve Mihajlovic’le skoru 19-15’e getirdi. Sette son bölüme önde giren taraf Eczacıbaşı VitrA, 25-19’la setin kazananı oldu.

Müsabakanın ikinci seti Hande Baladın-Ogbogu ile Melissa Vargas’ın karşılıklı sayılarıyla başladı (2-2). Setin hemen başında 4 hücumda 3 sayıyla Takımımızı sırtlayan isim olan Melissa Vargas’la skor 4-4’e geldi. Devamında Thompson ve Boskovic’le 4-0’lık bir seri yakalayan rakip takım skoru 8-4’e getirdi. Bu skor karşısında Başantrenörümüz Zoran Terzic’in molasıyla benche gelen takımımız, mola dönüşünde Lila’nın pasında Vargas’la sayı bulmayı başardı (8-5). Setteki teknik molaya 12-7 ile önde giren taraf ise Eczacıbaşı VitrA oldu. Mola dönüşünde Melissa Vargas ve Dicle Nur Babat ikilisiyle üretken olan Takımımız, skoru 16-11’e getirdi. Devamındaysa Hande Baladın, Boskovic ve Ogbogu’yla sonuca giden ev sahibi takım, ikinci seti 25-15 kazandı.

Üçüncü sete 3-0’la iyi başlayan Eczacıbaşı VitrA olurken Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız Melissa Vargas ve Bahar Toksoy Guidetti’yle farkı 1’e indirdi (3-2). Skorun oldukça dengeli seyrettiği sette Melissa Vargas, performansıyla bir kez daha göz doldurdu (6-6). Bu bölümde Elif Şahin ve Hande Baladın’la bir seri yakalayan rakip takım, 10-6’lık üstünlüğü yakalarken setteki teknik molaya da 12-7’yle önde girdi. Setin devamı büyük bir çekişmeye sahne oldu. Bianka Busa’nın etkili servisleri, Melissa Vargas’ın da tamamı hücumlarla kazanılmış sayılara imza attığı sette skor 22-17’ye geldi. Setin son bölümündeyse Thompson ve Ogbogu’yla sonuca giden Eczacıbaşı VitrA, seti 25-19; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları