VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet, Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley’de yarı finalde

10 Şubat 2021 Çarşamba 14:26

Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek final maçında Kuzeyboru’yu 26-24, 25-20 ve 25-20’lik setler sonunda 3-0 mağlup eden Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, kupada adını yarı finale yazdırdı. Sarı Melekler, Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley yarı finalinde ise Eczacıbaşı VitrA ile karşılaşacak.

Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan mücadeleyi Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da takip etti.

Takımımız, mücadeleye Eda Erdem Dündar, Brankica Mihajlovic, Kelsey Robinson, Naz Aydemir Akyol, Dicle Nur Babat, Melissa Vargas altısı ve libero Melis Yılmaz ile başladı.

Kelsey Robinson’ın servisiyle başlayan mücadelenin ilk sayısı da Fenerbahçemizden geldi (1-0). Annie Mitchem’la maça iyi başlayan Kuzeyboru ise 2-3’ü yakaladı. Takımımız, Mihajlovic’le maça denge getirse de(3-3), Mitchem ve Matea İkic’le bir seri yakalayan Kuzeyboru, skoru 3-10’a getirdi. Takımımız, rakibin 7-0’lık serisini Dicle Nur Babat’la kırarken (4-10) devamında Brankica Mihajlovic ve Melissa Vargas’ın etkili hücumları, Kelsey Robinson’ın da blok performansıyla farkı 3 sayıya indirdi (7-10). Eda Erdem Dündar-Naz Aydemir Akyol iş birliği sonrasında sete ağırlığını koyan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, teknik molaya 12-11 önde girdi. Kuzeyboru, mola dönüşünde iki numaradan Dajana Boskovic’le maça ortak oldu (12-12). Setin bu bölümü oldukça dengeli geçerken Mitchem ve Boskovic’le 3-0’lık bir seri yakalayan konuk takım, üç sayılık bir fark yakaladı (16-19). Devamında servis ve hücum performansıyla dikkat çeken Brankica Mihajlovic ile avantaj toplarını iyi değerlendiren Dicle Nur Babat’la maça ortak olan (19-19) Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, çekişmeli geçen ralli sonunda 26-24’le setin kazananı oldu.

Melissa Vargas’ın etkili servisleriyle başlayan ikinci sette 4 sayılık bir fark (5-1) yakalayan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Mihajlovic’in de seri ve etkili hücumlarıyla daha üretken bir görüntü sergiledi. Bu bölümde Dajana Boskovic’le setteki ikinci sayısını bulan Kuzeyboru, Matea İkic’ten de katkı aldığı bu bölümde farkı 3’e indirdi (8-5). Arelya Karasoy ve Sabriye Dikmen Gönülkırmaz’dan da katkı alan Kuzeyboru, skoru 10-9’a getirse de teknik molaya 12-9’luk skorla önde giren Fenerbahçemiz oldu. Mola dönüşünde bulduğu 2 sayıyla 14-9’u yakalayan Kadın Voleybol Takımımız, devamında hücumda istediğini almakta zorlanırken rakip ise skoru 15-13’e getirdi. Setin ilerleyen bölümlerinde rakibin Annie Mitchem ve Sabriye Dikmen Gönülkırmaz’la sette kalma girişimini Melissa Vargas ve Brankica Mihajlovic’in etkili hücumlarıyla sonuçsuz bırakan Sarı Melekler, seti 25-20 öne tamamladı.

Melissa Vargas ve Dajana Boskovic’in karşılıklı sayılarıyla başlayan sette Eda Erdem Dündar, Kelsey Robinson ve Naz Aydemir Akyol’la rakibin direncini kıran Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 9-3’lük üstünlüğü yakaladı. 12-6’yla teknik molaya önde giren Sarı Melekler, devamında hem savunmada hem de hücumda rakibine üstünlük kurdu ve seti 25-20; maçı da 3-0 kazanarak Kupa Voley’de adını yarı finale yazdırdı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları