VOLEYBOL

Fenerbahçe Opet 3-0 Kuzeyboru

14 Şubat 2021 Pazar 14:22

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, Misli.com Sultanlar Ligi 28. hafta maçında Kuzeyboru’yu konuk etti. Sarı Melekler, Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı ve ligdeki 25. galibiyetine imza attı.

Fenerbahçe Opet, hafta içinde Kadınlar AXA Sigorta Kupa Voley çeyrek finalinde karşılaştığı Kuzeyboru’yu yine 3-0 gibi net bir skorla mağlup ederek kupada yarı finale yükselmişti.

Karşılaşmayı Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da takip etti.

Sarı Melekler maça; Eda Erdem Dündar, Naz Aydemir Akyol, Dicle Nur Babat, Brankica Mihajlovic, Melissa Vargas, Bianka Busa altısı ve libero Melis ile başladı.

Sete 3-0’la iyi başlayan taraf konuk takım Kuzeyboru olurken Takımımızda rakibinin serisine son veren isim Melissa Vargas oldu (1-3).  Devamında Annie Mitchem’dan ciddi anlamda bir katkı alan Kuzeyboru, 2-6’yı yakaladı. Bianka Busa ile farkın açılmasına izin vermeyen Fenerbahçe Opet karşısında paralelde Ikic, servisteyse Arelya ile üretken bir görüntü çizen rakip, 6 sayılık bir fark yakaladı (4-10). İkili hücum turunda Brankica ve Dicle’yi iyi kullanan Takımımız, önemli bir geri dönüşe imza atarak farkı 1 sayıya indirdi (10-11). Setteki teknik molaya 10-12’yle önde giren taraf konuk Kuzeyboru olurken mola dönüşünde Mihajlovic ve Bianka Busa’yla oyuna ağırlığını koyan Sarı Melekler, 13-12’lik üstünlüğü yakaladı. Mitchem’la skora denge getiren (13-13) Kuzeyboru savunmasına bu bölümde Melissa Vargas ve kaptan Eda Erdem Dündar’la zor anlar yaşatan Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, skoru 19-14’e getirdi. Blokta Ceren Nur ve Mitchem’la ayakta kalmaya çalışan rakibimiz, Dajana Boskovic’in de katkısıyla setin son bölümüne girilirken maça ortak oldu (20-20). Karşılıklı sayılarla devam eden setin kazananı ise 25-23’le Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız oldu.

Karşılaşmanın ikinci seti Dicle Nur Babat ve Dajana Boskovic’in karşılıklı sayılarıyla başladı (2-2). Annie Mitchem ile Eda Erdem Dündar’ın da blok sayılarıyla her iki takımın üretken olduğu setin ilk bölümü oldukça çekişmeli ve rekabetçi geçti (9-9). Ceren Nur Domaç’ın da katkı verdiği bu bölümde teknik molaya 11-12’yle önde giren Kuzeyboru oldu. Mola dönüşünde Kelsey Robinson’la üst üte sayılar bulan Takımımız, 14-12 öne geçti ve rakibe setteki ilk molasını aldırdı. Rakip Kuzeyboru, bu mola dönüşündeyse kaptanımız Eda Erdem Dündar’ın servis hızını kesmekte güçlük çektiği gibi fırsat toplarını iyi değerlendiren Dicle Nur Babat’ı da durdurmakta zorlandı ve skor 19-13’e geldi. Setin sonuna 20-14’le oldukça rahat giren Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımımız, 23 dakika süren seti 25-17’lik skorla kazandı.

Üçüncü sete Kelsey Robinson’la iyi başlayan (2-0) Takımımız, Bianka Busa’dan da katkı aldığı setin hemen başında 5-2’yi yakaladı. Naz Aydemir Akyol’un yüksek ve tempolu paslarını iyi değerlendiren Melissa Vargas’la da sonuca giden Fenerbahçemiz, teknik molaya 5 sayı önde girdi (12-7). Devamında Busa ve Eda Erdem Dündar’ın blok performansıyla skoru 16-7’ye getiren Fenerbahçemiz, rakibin savuma direncini de kırmış oldu. Hücumda varlığını hissettiren Kelsey Robinson ile genç oyuncumuz Beliz Başkır’ın da file üzerindeki performansıyla rakibin organizasyonunu bozarak seti 25-18; maçı da 3-0 kazandı.

Karşılaşmanın istatistiklerine ulaşmak için tıklayınız.

Fotoğraflar: Ahmet Hopyar

Basın Fotoğrafları