VOLEYBOL

Başkanımız Ali Koç ve Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt’tan Eda Erdem Dündar’a özel plaket

21 Şubat 2021 Pazar 18:42

Başkanımız Ali Koç ile Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, Uluslararası Voleybol Federasyonu FIVB tarafından 'Tarihin En İyi 100 Oyuncusu' listesine seçilerek ülkemizi gururlandıran kaptan Eda Erdem Dündar’a Göztepe maçı öncesi plaket takdim etti.
 
Kulübümüzün yüz akı, Sarı Meleklerimiz ile A Milli Kadın Voleybol Takımımızın kaptanı, bir gün onun gibi olmak isteyen sayısız kız çocuğunun ilham kaynağı Eda Erdem Dündar, Fenerbahçe formasıyla sayısız madalya kazandığı yılların ardından, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından 'Tarihin En İyi 100 Oyuncusu' listesine seçilerek tarihe geçti.
 
Böylece Eda Erdem Dündar, Kulübümüzün ve Türk voleybolunun yanı sıra, dünya voleybolu efsanelerinin de arasına adını yazdırdı.
 
Başkanımız Ali Koç ile Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt da kaptanımız Eda Erdem Dündar’ı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde Fenerbahçemiz ile Göztepe arasında oynanacak Süper Lig 26. hafta karşılaşması öncesi onurlandırdı.
 
Kaptan Eda’yla bir araya gelen Başkanımız Ali Koç ile Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt, kaptanımızı bu başarısından ötürü tebrik ederken, Başkanımız Eda Erdem’e özel bir plaket takdim etti. Yöneticimiz Simla Türker Bayazıt da Eda’ya başarıdan ötürü çiçek verdi.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ile kaptanımız Eda Erdem Dündar, saha içindeki organizasyonun ardından Fenerbahçe TV’de yayınlanan Maç Başlıyor programına konuk oldu.
 
Eda Erdem Dündar, “Haberi aldıktan sonra çok mutlu oldum. Çok gurur duydum. O rosterı takip ediyordum zaten ama ismimin çıkacağı aklımın ucundan geçmiyordu. Haber yayınlandıktan sonra çok güzle bir ilgi, alaka görmeye başladım. Gerek yazılı ya da görsel basında, sosyal medyada çok güzel mesajlar alıyorum. Onlara da bir kez daha çok teşekkür ederim göstermiş oldukları ilgi, alaka için. Bunun yanında Kulübüm bugün bana bir jest yapmak istedi. Öncelikle Başkanımız Sayın Ali Koç’a, Yönetim Kurulu Üyemiz Simla hanıma ve tüm yönetim kurulumuza çok teşekkür ederim. Roster100’e seçilmiş olmam benim için bugün ölümsüzleşmiş oldu. Bugünü hiçbir zaman unutmayacağım. Tarihte benim için çok güzel bir gün ve anı olarak kalacak. Çok mutlu ve gururluyum. Çok fazla bir şey söyleyemeyeceğim. Voleybolda 21. yılımdayım ve ilk başladığım döneme gittiğimde aklımın ucundan böyle bir aşarı elde edebileceğim ya da buralara kadar gelebileceğim, tuttuğum takımın bir sporcusu, üyesi olabileceğim hiç aklımın ucundan geçmezdi. Bir gün gelecek ve Başkanımız bana bir plaket verecek… Çok şükür bir şeyleri sahada düzgün yapabilmişim ki bu tarz geri dönüşler alıyorum. Çok mutlu ve gururluyum.” dedi.

Uluslararası Voleybol Federasyonu’nun (FIVB) haberi “Sahada, denizde ve hayatta hep dümenin başında” başlığıyla duyurmasını ise Eda, “Eşim Erdem’le beraber bizim deniz tutkumuz var. Bir yelkenli teknemiz var ve deniz üzerinde olmak çok hoşumuza gidiyor. Voleybolu bıraktığım zaman bu rekabetçi ruhumu nerede devam ettirebilirim diye merak ediyordum. Yelken benim için inanılmaz bir kaçış oldu. Onlar da muhtemelen benim sosyal medya hesaplarımı takip edince o kısmı yakalamışlar. Hem sahada, hem denizde bir de hayatın her alanında kaptan denilince ona da çok mutlu oldum. Evliyim, evde de kaptan benmişim imajı yaratınca tabii… Bu da işin şakası. Türkiye’de belirli bir kesim beni tanıyor evet ama FIVB bir dünya federasyonu ve dünyanın her yerinden insanlar takip ediyor. Benim farklı yönlerimi de görmüş oldular. Haberi okurken ben de çok keyif aldım.” şeklinde yorumladı.

Yönetim Kurulu Üyemiz Simla Türker Bayazıt ise, “Kaptanımız Eda’ya stadımızda bir plaket takdiminde bulunduk. Gönül isterdi ki bunu tribünlerimiz doluyken tüm taraftarlarımızla paylaşmak, onlarla beraberken bu plaketi takdim edebilmek… Ancak pandemi şartlarından dolayı bunu şu anda yapamıyoruz, şartlar müsaade etmiyor ancak taraftarlarımızla buluşacağımız günlerin de yakın olduğunu düşünüyoruz. İnşallah hep beraber başka etkinlikler yapacağız. Kaptanımız Eda’ya bu güzel onur layık görüldü. Biz de bundan dolayı çok mutluyuz ancak şunu söylemek isterim ki; Fenerbahçeli taraftarlar tabii ki bu durumdan memnunlar ama tüm sporseverler, voleybol severler gurur duyuyor çünkü kaptanımız ay-yıldızlı forma altında da çok büyük başarılara imza attı. Aynı zamanda örnek kişiliği, örnek sporcu duruşu, karakteri, disipliniyle büyük mücadelelerde her zaman için liderliğini ortaya koydu. Bu bağlamda ben kaptanımıza bir taraftar olarak ve Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tekrar teşekkür ediyorum ailemizin bir parçası olduğu için ve tekrar tebrik ediyorum. Aynı zamanda genç nesillere örnek oluyor. Milyonlarca kız çocuğu onun izinden gitmek için adım atıyor. O bağlamda biz de çok mutlu ve gururluyuz.” ifadelerini kullandı.
 
Kaptanımız Eda Erdem, Birleşmiş Milletler Dünya Kız Çocukları Günü’ne verdiği destekle alakalı olarak da, “Ben her zaman sosyal sorumluluk projeleri olsun her alanda sürekli yardımcı olmaya çalışıyorum. Şu an dünyada eşitsizlikle alakalı çok ciddi problemlerimiz var. Bunları aşmak adına da Kulübümüzün HeForShe adında BM ile başlattığı ve devam ettirdiği bir proje var. Simla Hanımın da az önce bahsettiği gibi voleybol oynuyorum ama aslında gelecek nesillere örnek olmaya çalışan bir sporcuyum. İşim gereği de böyle. Haliyle de o kız çocuklarına ‘Ben yapabildiysem siz de yapabilirsiniz.’ mesajını vermem gerekiyor. Her zaman özgüven sahibi, ayakları üzerinde durabilen bir insanın neler başarabileceğini göstermem gerekiyor. Bu konuda iyi ki voleybol var. Ben insanlara, yeni nesle, genç kızlara, ‘Sizler de yapabilirisiniz, inanın, asla pes etmeyin’i göstermeye çalışıyorum. Başarılı olabiliyorsak, birilerine ilham kaynağı olabiliyorsak erkek egemen bir ülke olmamıza rağmen kadın sporcular olarak bu başarıları elde edip adımızı daha fazla basında geçirebiliyorsak ne mutlu bize. Ben çok mutlu oluyorum, gurur duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: Burak Saltık

Basın Fotoğrafları